Etsitkö mukavaa vuokra-asuntoa Oulusta? PSOASilla on vuokra-asuntoja Oulussa aina yksiöistä ja kaksioista perheasuntoihin, keskustasta Linnanmaalle. Kun opiskelija etsii vuokra-asuntoa Oulusta, kannattaakin tarkistaa PSOASin vuokra-asuntojen tarjonta.

PSOAS, eli Pohjois-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö tarjoaa opiskelijoille vuokra-asuntoja Oulussa. Kauttamme voit löytää uuden mieluisan kodin niin kerrostalosta kuin luhtitalostakin.

Omistamamme vuokra-asunnot Oulussa sijaitsevat ympäri kaupunkia. Koteja löytyy niin keskustan palvelujen lähellä viihtyville kuin myös kaupungin hälinän ulkopuolelta vuokra-asuntoa etsiville oululaisille – tai tuleville oululaisille. Vuokrakotien lisäksi PSOAS vuokraa myös toimitilaa.

Asuntojen ja liiketilan lisäksi voit vuokrata meiltä yhteistyökumppanimme PlanBil Oy:n operoiman yhteiskäyttöauton. Yhteiskäyttöautot ovat kaikkien kaupunkilaisten vuokrattavissa. Lisäksi Ouluun saapuvat vaihto-oppilaat pääsevät kokemaan Oulun myös pyörän selästä käsin, sillä tarjoamme vaihto-oppilaille mahdollisuuden yhteiskäyttöpolkupyörien käyttöön.

Yksiö Oulusta vai jotain muuta? – koteja vuokralle moniin tarpeisiin

PSOASin asuntokanta palvelee niin yksin asuntoa etsiviä, perheitä kuin myös kämppäkaveruksia. Yksiö Oulusta, kaksio, perheasunto tai soluasunto – meiltä löytyy!

Yksiöt ovat vuodesta toiseen suosittuja asuntotyyppejä ja joskus voi tuntua siltä, että yksiön löytäminen Oulusta on kiven alla. Kannamme kortemme kekoon sen eteen, että opiskelijat löytäisivät jatkossa yksiön Oulusta entistä helpommin. Vanhojen kohteiden remontoinnin yhteydessä muutamme esimerkiksi kahden hengen soluja yksiöiksi ja pieniksi kaksioiksi. Rakennamme myös uutta asuntokantaa, pääpainona yksiöt sekä pienet perheasunnot.

Myös yksin asuntoa etsivät voivat hakea yksiötä suurempia asuntoja. Esimerkiksi kaksioita ja kolmioita voivat hakea niin yksin asuntoa etsivät, perheelliset opiskelijat kuin myös avo- ja avioparit.

Perheasunnot ovat kaksioita tai kolmioita. Asuntoja on sekä kerrostaloissa että luhtitaloissa. Jos haluat siis muuttaa esimerkiksi pienkerrostaloon, joka sijaitsee vehreällä asuinalueella, saattaa sinulle sopiva koti löytyä esimerkiksi Syynimaalta.

Soluasunto on myös mainio tapa asua vuokralla. Soluasunnossa asuessasi sinulla on oma lukittava huone ja jaat asunnon keittiön ja kylpyhuoneen kämppäkaverin kanssa. Omaa rauhaa löytyy siis myös soluasunnosta. Voit hakea soluasuntoa yhdessä ystäväsi kanssa tai siten, että saat entuudestaan tuntemattoman kämppäkaveriksi. Yhteisen kodin jakamisesta voikin parhaimmillaan alkaa elinikäinen ystävyys. Myös perheasunnot soveltuvat kimppa-asumiseen.

Lue lisää siitä, millaisia asuntoja PSOASilla on tarjolla.

Vuokra-asuntoja ympäri Oulua

PSOASilla on vuokra-asuntoja kymmenellä oululaisella asuinalueella, joten mieluisa asuinalue löytyy varmasti jokaiselle.

Vuokra-asuntomme sijoittuvat pääosin Oulun keskustasta Pohjois-Ouluun, aina Rajakylään saakka. Asuntojen sijoitteluun on tietysti vaikuttanut Oulun pohjoispuolelle, Linnanmaalle vuonna 1958 perustettu yliopisto. Vuonna 2020 Linnanmaalle siirtyi myös Oulun ammattikorkeakoulun pääkampus.

Suosituimpia asuinalueita ovat esimerkiksi keskusta, Alppila ja Linnanmaa. Alppilan sijainti Oulun keskustan ja Linnanmaan puolivälissä selittääkin Alppilan suosiota Oulun vuokramarkkinoilla.

Tutustu paremmin alueisiin, joissa meillä on asuntoja täältä.

Lyhytaikainen ja kalustettu vuokra-asunto Oulusta

Tarjoamme pääosin kalustamattomia asuntoja pidempiaikaisiksi vuokra-asunnoiksi Oulun seudulta. Joskus tarve on kuitenkin vain lyhytaikaiselle ja kalustetulle asunnolle.

Kalustetut asuntomme on pääsääntöisesti varattu Ouluun saapuville vaihto-oppilaille. Valmiiksi kalustetut asunnot eivät kuitenkaan aina täyty vaihto-oppilaista, jolloin voimme tarjota kalustettuja asuntoja myös muille. Syyslukukausi on kokemuksiemme mukaan suosittu lukukausi saapua vaihtoon Ouluun, joten kalustettuja asuntoja jää usein vapaaksi etenkin keväällä. Vaihto-ooppilaat myös palaavat yleensä kesäksi kotimaahansa, joten kalustettuja asuntoja vapautuu vaihto-oppilailta myös kesäksi.

Pystymmekin toisinaan tarjoamaan kalustettuja asuntoja myös lyhytaikaiseen vuokraukseen. Valmiiksi kalustettu asunto onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi Ouluun kesätöihin tai työharjoitteluun tuleville.

Jos siis haaveissa on kesä upeassa merenrantakaupungissa ja etsit lyhytaikaista vuokra-asuntoa Oulusta, kannattaa tarkistaa PSOASin tarjonta. Lyhyimmillään voit vuokrata asunnon kuukaudeksi.

Vapaita asuntoja myös heti

Joskus tarve heti vapaalle vuokra-asunnolle on suuri. Nopealla aikataululla vuokra-asunnon saaminen voi toisinaan tuntua mahdottomalta, mutta huoli pois. PSOASilla on usein tarjolla heti vapaita vuokra-asuntoja Oulun seudulla.

Löydät ajantasaisen tiedon heti vapaana olevista asunnoista nettisivuiltamme. Tarkista siis, missä taloissa on heti vapaita asuntoja.

Vuokra-asujan edut – yhteiskäyttöautot ja -polkupyörät

Vuokra-asuminen on monen valinta, sillä asumisoikeus- sekä omistusasumiseen verrattuna vuokralla asuminen on verrattain huoletonta. Vuokra-asumisen etuja on esimerkiksi se, että vuokranantaja on vastuussa elinikänsä päähän tulleista, toimimattomista kodinkoneista. Ei siis lovia opiskelijabudjettiin yllättäen rikkoutuneista kodinkoneista.

Olemme PSOASilla halunneet viedä vuokra-asumisen edut seuraavalle tasolle ja tarjoamme asukkaille niin yhteiskäyttöautoja kuin myös yhteiskäyttöpolkupyöriä.

Lyhytaikaista autonvuokrausta Oulussa

Auton omistaminen ei ole itsestäänselvyys ja usea opiskelija saapuu uuteen opiskelijakaupunkiin ilman omaa autoa. Tarjoammekin asukkaillemme ja muille kaupunkilaisille vuokrattavaksi PSOAS Car -yhteiskäyttöautoja. Yhteiskäyttöautot ovat yhteistyökumppanimme PlanBil Oy:n operoimia. Kuka tahansa vuokra-autoa Oulusta etsivä voi siis vuokrata yhteiskäyttöauton.

Yhteiskäyttöautoja on yhteensä kolme. Kaksi niistä sijaitsee Linnanmaalla ja yksi autoista löytyy Oulun keskustasta.

Yhteiskäyttöpolkupyörät vaihto-oppilaille

Pyöräilykaupunkina tunnetussa Oulussa vuokra-asuminen vaatii tietysti pyörän.

PSOAS tarjoaakin Ouluun saapuville vaihto-oppilaille mahdollisuuden PSOAS Bikes -yhteiskäyttöpyörien käyttöön. Yhteiskäyttöpyörien ansiosta myös vaihto-oppilaat pääsevät kokemaan Oulun kaupungin laajan pyörätieverkoston, hiukset tuulessa hulmuten.

Tarkoituksena on, että yhteiskäyttöpyöriä pääsisivät jatkossa käyttämään myös muut PSOASin asukkaat.

Lue lisää vuokra-asumisen tuomista eduista.

Toimitilaa Oulusta – PSOAS vuokraa myös liiketiloja

Moni tuntee PSOASin pelkästään asuntojen vuokraajana. Vuokra-asuntojen välittämisen lisäksi vuokramme myös toimitiloja Oulun alueella. Jos siis etsit toimitilaa Oulusta, voi PSOASilta löytyä tarpeitasi vastaava liiketila.

Omistamme useita erikokoisia toimitiloja niin Linnanmaalta kuin myös esimerkiksi Oulun keskustan alueelta. Omistamissamme liiketiloissa toimii muun muassa ravintoloita ja toimistoja. Osassa toimitiloistamme on pitkäaikaiset vuokralaiset, mutta toisinaan meillä on tarjolla myös vapaata liiketilaa Oulussa toimiville yrityksille vuokrattavaksi.

Jos PSOASin opiskelijoille tarjoamat vuokra-asunnot Oulun keskustassa, Linnanmaalla tai hyvien liikenneyhteyksien päässä kiinnostavat, jätä asuntohakemus. Vuokra-asunnot Oulussa – helppoa vuokra-asumista ympäri Oulua


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.