Solussa asuminen on ihmisen parasta aikaa. Tai ainakin se voi olla, jos sen tekee fiksusti. Kun päätyy kimppaan, kannattaa istahtaa yhdessä alas, ja jutella. Vähintään kerran, mutta ei haittaa, jos ihan säännöllisesti. Yhteiset pelisäännöt auttavat tekemään yhteiselosta sujuvampaa.

Viisi keinoa, joilla soluasuminen sujuu

1. Sopimalla sujuvaa siivousta

Omat jäljet tietenkin siivotaan, mutta miten yhteisten tilojen siivous jaetaan ja kuinka usein se tehdään? Yhdessä sovittu siivouskäytäntö estää sotkuahdistuksia!

2. Yhteinen rauhan aika

Kuinka myöhään saa katsoa YouTubea täysillä? Kuinka aikaisin on lupa laulaa aamusuihkussa? Mikä on PSOASin järjestyssääntöjen lisäksi solun oma rauhan aika?

3. Vierailupolitiikka haltuun

Saako äiti jäädä yöksi? Monelta kamujen pitäisi lähteä? Milloin uskaltaa kävellä yhteisten tilojen läpi kalsareissa kylppäriin?

4. Kirjoittakaa sovitut asiat ylös

Ne voi kirjata ylös alla olevalle Solumate-ing – kimppa-asumisen pelisäännöt -lomakkeelle. Sovituista asioista kannattaa myös pitää kiinni. 

5. Aika juhlia!

Kun asiat on sovittu ja lomake on täytetty, poikkea PSOASilla kämppiksen kanssa ja nappaa mukaan suomalaisia erikoisherkkuja.

Ps. Puolen vuoden välein viidelle solukämpälle arvotaan leffaliput. Jei, soludeitit! Lue kilpailun säännöt. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomake.


Lisää vinkkejä yhteisasumisen sujuvuuteen

Lue lisää