Tavoitteena viihtyisä ja ekologinen ympäristö

Jätteiden käsittelyssä ja lajittelussa sinulla asukkaana on suuri rooli ja vastuu. PSOAS pyrkii tarjoamaan parhaat edellytykset ympäristöystävälliseen kierrättämiseen, mutta asukas tekee viime kädessä valinnan miten jätteidensä kanssa toimii.

Meille tämä on tärkeä asia, joten tässä sinulle ohjeita miten vältät pahimmat Uunoilut.

Check yo methods!

Kaikkialla ei jätekatoksesta löydy ihan kaikkia kierrätysastioita. Osa jätteenkäsittelystä hoidetaan myös Oulun Jätehuollon Ekopisteissä ja joidenkin jätteiden osalta on syytä asioida Ruskon Jäteasemalla saakka.

Uunompikin osaa hoitaa kierrätyksen arjessa

Jätteiden lajittelun A, B ja C on jätevaunun oikea käyttö. Älä heitä sokkona kaikkea sekajätteeseen vaan tee jätevaunuusi oikeaoppiset astiat kierrätykseen, niin ympäristö- ystävällinen kierrätys on helpommin osa arkea.

Se on kuin laittaisi rahaa ros… pankkiin!!

Vaikka asukkaat eivät suoraan jätteidensä käsittelystä maksa, tulee väärä jätteenkäsittely lopulta kalliiksi kaikille. Asukas maksaa vuokrassaan jätehuoltokustannuksista. Virheellinen jätteenkäsittely asukkaalta aiheuttaa siis vuokrankorotuspaineita kaikille.


Aina ei mene putkeen. Joskus mekin tarvitsemme apua siihen miten voisimme auttaa asukkaitamme kierrätysasioissa. Anna siis meille palautetta!

  • Pudota tiedostot tähän tai

Tarkista kiinteistösi kierrätysmahdollisuudet tästä!


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.