Perusparannuksia ja uudisrakentamista – PSOAS uudistaa kohdetarjontaansa tarpeen mukaan. Tältä sivulta löydät PSOASin käynnissä olevat rakennushankkeet ja valmistuneiden rakennushankkeiden esittelyt.

Käynnissä olevat rakennushankkeet

Uudisrakentaminen: Välkkylän tornitalo – Uno

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOASin tornitalon rakentaminen on alkanut Oulun Välkkylässä. Unoksi nimettyyn 16-kerroksiseen tornitaloon tulee reilu 170 opiskelija-asuntoa, ja se on suunniteltu liikunnallista elämäntapaa tukevaksi. Tornitalo rakennetaan yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jossa PSOAS, rakentajat ja suunnittelijat ovat kehittäneet hanketta alusta asti yhdessä. Rakennustöistä vastaa Rakennusliike Lapti. Uudet opiskelijat pääsevät muuttamaan torniin keväällä 2024.

Uno-tornitalon reilu 170 asunnosta valtaosa on yksiöitä ja nelisenkymmentä kaksioita. Tornitalo on suunniteltu liikunnallista elämäntapaa tukevaksi: polkupyörille on reilut varastotilat ja opiskelijoiden käytössä on kuntosali tornin ylimmässä kerroksessa. Ylimpään kerrokseen tulevat yhteiskäyttöön myös saunaosasto, kokoustilat sekä kattoterassi. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat tavanomaisesta porrashuoneesta poiketen asukkaiden opiskelu- ja oleskelutiloja sekä talopesula.

Tornitalon rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

Perusparannus ja muut korjaukset

Myös muita Välkkylän kohteita tullaan korjaamaan yksi vaihe kerrallaan.

Ylioppilaantie 4:ssä on käynnistynyt syksyllä 2022 viihtyvyyskorjaus, jonka yhteydessä huoneistojakoa uudistetaan muuntamalla soluasunnot pienkaksioiksi. Arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2023.

Ylioppilaantie 4 rakennustyömaa.