Allekirjoita vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään joko toistaiseksi tai määräaikaiseksi. Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti Visma Signin tarjoamalla allekirjoituspalvelulla. Henkilön ollessa alaikäinen, allekirjoittaa huoltaja vuokrasopimuksen asuntotoimistossa. Vuokrasopimus allekirjoitetaan sen jälkeen, kun vakuusmaksu on maksettu. Perheasunnoissa vuokrasopimuksen allekirjoittavat molemmat osapuolet.

Hae avaimet

Avaimet saat asuntotoimistosta vuokrasuhteen alkaessa. Riippuen asuntosi sijainnista, saat avaimet joko PSOAS Studiolta (eteläisen alueen kohteet) tai PSOAS Loungesta (pohjoisen alueen kohteet). Avaimet voi noutaa vuokrasuhteen ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 alkaen. Mikäli edellinen asukas palauttaa avaimet jo ennen kyseistä päivää ja huoneistotarkastus on hyväksytty, voidaan avaimet luovuttaa toimistolta aiemmin. Avaimet on myös mahdollista ottaa vastaan suoraan pois muuttavalta asukkaalta. Tässäkin tapauksessa huoneistotarkastus tulisi olla tehtynä asuntoon ensin. Mikäli otat avaimet suoraan edelliseltä asukkaalta, muistakaa täyttää avainten luovutuslomake ja palauttaa se PSOASille.

Avaimella pääset asunnon lisäksi asukkaille tarkoitettuihin yhteistiloihin. Avain on henkilökohtainen, sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti ja häviämistapauksista on syytä ilmoittaa asuntotoimistoon välittömästi. Mikäli kadotat avaimen, turvallisuussyistä lukko sarjoitetaan aina ja kustannuksista vastaa asukas. Jos haluat teettää lisäavaimia, on se mahdollista asuntotoimiston kautta. Pois muuttaessasi kaikki avaimet on palautettava.

Rekisteröidy OmaPSOASiin

OmaPSOASin kautta voit varata pyykki- ja saunavuoroja sekä autopaikan ja varastokopin. Lisäksi PSOAS hyödyntää järjestelmään syötettyjä yhteystietoja asukastiedottamisessa. Palveluun pääset rekisteröitymään osoitteessa www.omapsoas.fi painamalla Unohditko salasanasi -nappia. Rekisteröityminen tapahtuu hakuvaiheessa annetulla sähköpostiosoitteella. Halutessasi voit vaihtaa osoitteen rekisteröitymisen jälkeen. OmaPSOAS -tunnuksesi säilyy samana vaikka muutat sisäisesti toiseen asuntoon.

Täytä huoneistokortti

Muutettuasi asuntoon tarkasta välittömästi huoneiston kunto ja ilmoita PSOASille havaitsemistasi vioista ja puutteista neljän päivän kuluessa täyttämällä huoneistokortti OmaPSOASissa. Näin toimien varmistat, ettet itse joudu vastuuseen edellisen asukkaan mahdollisesti aiheuttamista vaurioista. Tee myös korjattavista vioista vikailmoitus mahdollisimman pian.

Tee muuttoilmoitus

Muista tehdä muuttoilmoitus. Kätevästi muuttoilmoituksen teet puhelimen 0203 456 456 tai netin kautta www.vaestorekisterikeskus.fi tai www.posti.fi.

Tee sähkösopimus

Huomaathan, että PSOAS ei katkaise sähköjä asunnon ollessa tyhjänä. Uuden asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus vähintään kahta viikkoa ennen vuokrasopimuksen alkua. Vuokrasopimuksen alkaessa lyhyemmällä varoitusajalla sähkösopimus tulee tehdä välittömästi. Mikäli asukas ei ole tehnyt omaa sähkösopimustaan, tulee käyttösähkö Oomilta. Sopimuksessa on 15 vrk siirtoaika toiselle sähköntarjoajalle.

Muista hankkia kotivakuutus

Selvitä kotivakuutuksesi ehdot omasta vakuutusyhtiöstäsi. Muutamien kymppien vuosikustannuksella voit säästää tuhansia euroja. PSOASin kiinteistön täysarvovakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneet vahingot, mutta asukkaan irtaimistoon kohdistuneita vahinkoja se ei tavallisesti korvaa. Esimerkiksi vesivuodon aiheuttamia vahinkoja se ei korvaa.

Tarkista palovaroitin

Tulipalon syttyessä on jokainen hetki kallis. Savu täyttää huoneen yleensä 2-3 minuutissa. Palovaroitin reagoi savuun ja herättää nukkuvan ihmisen. Jos asunnossa ei ole palovaroitinta, tulee se asukkaan itse hankkia. Asukas on vastuussa palovaroittimen kunnosta. Palovaroittimen paristo tulee muistaa vaihtaa kerran vuodessa. Palovaroitin ilmoittaa lyhyillä merkkiäänillä, milloin paristo on vaihdettava. Pidä palovaroitin aina toimintavalmiina, savu voi tulla vaikka tyhjästä naapurihuoneistosta!

Hanki nettiyhteys

Kaikissa PSOASin opiskelija-asunnoissa on mahdollisuus DNA:n kiinteään Internet-yhteyteen. Lisätietoja nettipalveluista saat DNA:n asiakaspalvelusta numerosta 044 144 044 tai osoitteesta dna.fi/PSOAS.

Hae asumistukea

Sinulla on mahdollisuus saada tukea asumiskustannuksiisi. Kela käsittelee opiskelijoiden asumistukiasiat. Lisätietoja saat osoitteesta kela.fi.

Muista maksaa vuokrasi

Vuokra on maksettava kunkin kuukauden 5. päivään mennessä PSOASilta saadulta henkilökohtaisella vuokranmaksulomakkeella. Vuokraan sisältyvät kaikissa asunnoissa vesikulut (poikkeuksena Villentalo) ja lämmityskulut. Lue lisää vuokranmaksusta täältä.

Tutustu kämppäkavereihisi

Muistathan, että soluasuntoon muuttaessa tulee yhdessä solun muiden asukkaiden kanssa sopia solun ”yhteisistä pelisäännöistä”, jotta yhteiset tilat pysyvät kunnossa ja siisteinä.

Ole tarkkana sisustamisessa

Esineiden kiinnittämisessä seinäpintoihin on käytettävä seinillä olevia kiinnityslistoja. Listojen puuttuessa saa huoneeseen asentaa 2-3 kpl asianmukaisia kiinnityskoukkuja ripustusohjeita noudattaen. Tarrakoukkuja saa kiinnittää vain wc-/kylpyhuoneiden kaakelipintoihin. Esineiden kiinnittämistä ikkunoiden ja ovien karmeihin ei saa tehdä. Ovien ja komeroiden pintojen rikkominen on ehdottomasti kielletty. Kiinteästi asennetut esineet on muuton yhteydessä jätettävä paikoilleen. Älä kiinnitä palapeilejä. Huoneet vuokrataan kalustamattomina.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.