Love thy neighbour!

Naapurisovun aakkoset

Järjestyssäännöt ovat olemassa, jotta jokainen asukas voi tuntea olonsa mukavaksi ja turvalliseksi. Peukalosääntö sovun säilyttämiseksi on simppeli: rakasta naapuriasi!

Lakisääteinen juttu

Vuokralaisella ja vuokranantajalla on kummallakin omat vastuunsa siitä, että asuminen sujuu rauhaisasti. Nämä vastuut on säädetty laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta, valtakunnallisessa järjestyslaissa, sekä jokaisen kiinteistön järjestyssäännöissä.

Asukkaana vastaat siitä, että myös vieraasi noudattavat lakeja ja säännöksiä sekä asunnossa että yhteisissä tiloissa.

Häirikkö naapurissa?

Jos naapurin normaalista poikkeava elämäntapa häiritsee sinua, kannattaa ensin yrittää jutella asiasta naapurin itsensä kanssa. Voi olla, ettei hän esimerkiksi tiennyt koiransa haukkuvan päivisin.

Jos häiriöt jatkuvat ja ovat kohtuuttomia, ota yhteyttä asukastoimikunnan puheenjohtajaan tai keskustele isännöitsijän kanssa.

Joskus on tarpeen tehdä kirjallinen valitus. Valitus pitää päivätä ja siihen tarvitaan kahden tai useamman eri huoneiston vuokralaisen allekirjoitus.Allekirjoittaneiden tulee olla valmiita menemään tarvittaessa todistajiksi asunto-oikeuteen, mutta tällaiset tapaukset ovat hyvin harvinaisia. Isännöitsijä lähettää häirikölle kirjallisen varoituksen. Valituksen allekirjoittajien nimi ei tule häirikön tietoon.

Tarvittaessa PSOAS ryhtyy toimenpiteisiin vuokrasopimuksen purkamiseksi. Mikäli häiriö on erityisen vakavaa ilta- tai yöaikaan, voit oman harkintasi mukaan soittaa hätänumeroon 112 ja pyytää poliisia tulemaan rauhoittamaan tilanteen.

PSOASin järjestyssäännöt

Lataa kaikkia kohteita koskevat PSOASin yleiset järjestyssäännöt linkistä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.