Etsitkö kalustettua asuntoa Oulusta? Tai lyhytaikaista vuokra-asuntoa? On tilanteita, jolloin kalustetun asunnon vuokraaminen tai vain lyhytaikaisen vuokrasopimuksen tekeminen on järkevintä. Kalustettu asunto Oulusta esimerkiksi kesäksi voi löytyä PSOASin kautta. Voit löytää kauttamme myös heti vapaan vuokra-asunnon.

Vuokraamme suurimman osan asunnoista ilman kalusteita. Koska tarjoamme asuntoja myös Ouluun saapuville vaihto-oppilaille, löytyy meiltä kuitenkin jonkin verran myös kalustettuja vuokra-asuntoja.

Vaihto-oppilaille varatut kalustetut asunnot täyttyvät vaihto-oppilaista etenkin syyslukukaudella. Kevät ja kesä ovat vaihto-oppilaiden osalta hiljaisempaa aikaa, jolloin kalustettuja vuokra-asuntoja on usein vapaana vuokrattavaksi myös muille.

Valmiiksi kalustettuja vuokra-asuntoja voi vuokrata myös lyhytaikaisesti, esimerkiksi kesäkuukausiksi. Kalustetut asunnot sijaitsevat keskustan läheisyydessä Alppilassa sekä Linnanmaan korkeakoulukampuksella.

Lue lisää siitä, millaisia vaihtoehtoja PSOAS vuokra-asujille tarjoaa.

Kenelle kalustettu asunto sitten sopii?

Usein kalustettua asuntoa Oulusta etsivät tulevat kaupunkiin lyhyemmäksi, ennalta määritellyksi ajaksi. Syynä voi olla esimerkiksi kesätyö tai työharjoittelujakso Oulussa. Myös Ouluun valmennuskursseille keväisin saapuvat ovat olleet tyytyväisiä PSOASilta vuokrattuihin, valmiiksi kalustettuihin asuntoihin.

Lyhyeksi aikaa kaupunkiin saapuva haluaa useimmiten vuokrata asunnon Oulusta kalustettuna, sillä tavaroiden muuttaminen, tai uusien tavaroiden hankkiminen lyhyttä ajanjaksoa varten vie aikaa ja rahaa. Muuttaminen pelkästään matkatavaroiden kera on mukavan vaivatonta.

Asuntojen kalustukseen kuuluu sänky, työpöytä, tuoli sekä kattovalo. Huoneistoissa asuu vaihto-opiskelijoita pitkin vuotta, joten päivittäisen elämisen kannalta välttämättömät tavarat ja astiat ovat pääosin olemassa. Voit siis saapua valmiiksi kalustettuun asuntoon mukanasi vain matkatavarat – muista myös lakanat ja pyyhkeet. Valmiiksi kalustetun asunnon myötä pääset hyppäämään suoraan oululaiseen elämänmenoon.

Miten vuokraan lyhytaikaisen vuokra-asunnon Oulusta?

Lyhytaikainen asunnonvuokraus onnistuu yhtä helposti kuin pidempiaikaisenkin asunnon vuokraaminen. Lyhytaikaisessa asunnonvuokrauksessa minimivuokra-aika on yksi kalenterikuukausi.

Heti vapaat vuokra-asunnot Oulusta – mistä sellaisen löytää?

Joskus suunnitelmat muuttuvat nopeasti tai tarve heti vapaalle vuokra-asunnolle tulee yllättäen. Esimerkiksi nopealla aikataululla alkava kesätyö saattaa vaatia nopeita muuttosuunnitelmia. PSOASilla on tuhansia vuokra-asuntoja Oulussa ja ajankohtaisten, heti vapaiden asuntojen tilanteen pääset tarkistamaan helposti nettisivuiltamme.

Kun asunnon tarve on pikainen, et välttämättä heti pääse muuttamaan juuri sille oululaiselle asuinalueelle mille haluat, sillä vapaiden vuokra-asuntojen sijainnit ja vapaana olevien asuntojen koot vaihteleva asukasvaihtuvuuden myötä. Jos heti vapaana oleva asunto ei ole tarpeeksi mieluisa, voi hakea uutta, mieluisampaa asuntoa samalla, kun asut PSOASin asunnossa.

Jos siis Oulu kutsuu esimerkiksi kesätyön tai työharjoittelun merkeissä, ota meihin yhteyttä ja kysy valmiiksi kalustettujen asuntojen tilanteesta.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.