Yksiö, kaksio, kolmio tai perheasunto Oulusta. Jokaisen tarpeet vuokra-asunnolle ovat erilaiset. PSOASilla onkin asuntokannassaan monipuolisesti vuokra-asuntoja Oulun seudulla.

Vuokra-asunnon etsiminen aloitetaan usein kartoittamalla omia tarpeita. Minkä kokoisen asunnon tarvitsen? Minkälaisessa kiinteistössä haluan asua? Kun tarpeet ovat selvillä, alkaa usein armoton googlettaminen – yksiö Oulusta, kaksio Oulusta, vuokrakolmio Oulun keskustasta. Mieluisaa asuntoa ei aina löydy heti ja joskus saattaakin tuntua siltä, että yksiö Oulusta tai vuokrattavat kaksiot Oulun seudulta ovat kadonneet vuokramarkkinoilta täysin.

Asunnon sopiva koko, hyvän sijainnin lisäksi, on yksi tärkeimpiä kriteereitä vuokra-asuntoa etsittäessä. Yksinasujalle riittää vähempikin tila, mutta useampi henkilö tai perheet kaipaavat ympärilleen jo enemmän tilaa.

Toiveita asunnon suhteen on usein myös asumismuotoon liittyen. Kerrostaloasuntojen lisäksi kauttamme voit esimerkiksi vuokrata asunnon luhtitalosta – esimerkiksi sympaattiselta puutaloalueella Puulinnanmaalta. Puulinnan asunnot ovat kaksioita, jotka sopivat sekä kämppäkaveruksille että perheasunnoiksi.

Asuntotarjonnassamme on koteja myös pienkerrostaloista. Muun muassa täydellisen perusparannuksen muutamia vuosia sitten kokeneet Syynimaan pienkerrostalot, Kandi, Tieto ja Taito houkuttelevat asumaan lähelle upeaa luontoa.

Yksiö Oulusta on suosittu valinta

Yhä useampi vuokra-asuntoa etsivä opiskelija haluaa löytää kodikseen yksiön. Soluasuntojen suosio on viime vuosina laskenut ja muutokseen onkin reagoitu. PSOAS on saanerausten yhteydessä muuttanut soluasuntoja yksiöiksi ja pieniksi kaksioiksi, jotka sopivat myös perheasunnoiksi. Yksiöiden suosion kasvu huomioidaan myös uudisrakentamisessa.

– Yhä useammat asiakkaistamme hakevat nimenomaan yksiötä. Valitettavasti yksiöitä ei aina ole tarjolla. Yksiötä Oulusta hakevan kannattaakin muistaa, että myös yksin asuntoa hakeva voi hakea vuokra-asunnoksi kaksiota tai kolmiota, PSOASin palvelupäällikö Jari Simonen vinkkaa.

Toisinaan voi käydä myös niin, että kaksio on jopa yksiötä edullisempi. Kaksion saattaa myös saada yksiötä nopeammin. Ajankohtaisen tilanteen vapaista vuokra-asunnoista löydät verkkosivuiltamme.

Kaksio tai kolmio Oulusta – koko perhe mukaan tai ystävän kanssa soluasuntoon

Opiskelijat eivät suinkaan aina ole nuoria ja yksin asuntoa etsivä. Myös perheelliset opiskelijat tarvitsevat mieluisan kodin, johon koko perhe mahtuu. Kaksio tai kolmio voi kokonsa puolesta olla sopiva asunto paitsi yksineläjälle, myös avio- ja avopareille.

Perheasuntoa etsiessä eri perheillä on erilaisia toiveita ja kriteereitä asunnolle. Toisille sijainti luonnon ääressä on tärkeää, kun taas toinen arvostaa asumista Oulun keskustan palveluiden lähellä. Jollekin huoneiden lukumäärä on tärkein kriteeri vuokra-asuntoa etsittäessä. PSOASilla onkin perheasuntoja sisältäviä kiinteistöjä ympäri Oulua – keskustasta Linnanmaalle.

Perheasunnot ovat kaksioita ja kolmioita, joissa on keittiö tai keittokomero. Perheasunnot sopivat myös kimppakämpiksi. Perheasuntojen lukumäärän ja tarkempia tietoja voit tarkistaa täältä.

Soluasuminen on myös hyvä vaihtoehto

Vaikka moni toivoo soluasumisen sijaan löytävänsä kodiksi yksiön, on soluasumisella omat kannattajansa. Joku haluaa muuttaa soluasuntoon entuudestaan tutun ystävän kanssa ja toinen ei malta odottaa, että pääsee jakamaan asunnon uuden tuttavuuden kanssa.

Solussa asuessasi sinulla on oma lukittava huone, joka takaa oman rauhan. Oman huoneen lisäksi soluasunnoissa on keittiö ja kylpyhuone, jotka jaat kämppäkaverin tai kämppäkavereiden kanssa. Huoneiden lukumäärästä riippuen solussa voi asua 2–7 henkeä.

Etsitpä sitten yksiötä Oulusta itsellesi, kaksiota tai kolmiota tai soluasuntoa kaverin kanssa jaettavaksi, tutustu PSOASin asuntotarjontaan. Lue myös lisää vuokra-asumisesta Oulussa PSOASin vuokra-asunnoissa.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.