Etsitkö vuokra-autoa Oulusta? Oletko tutustunut yhteiskäyttöautoihin? PSOAS tarjoaa perinteisten vuokra-asujan etujen lisäksi myös yhteiskäyttöautojen vuokrausta. Lisäksi Ouluun saapuvat vaihto-oppilaat voivat käyttää tarjoamiamme yhteiskäyttöpolkupyöriä.

Moni valitsee vuokra-asumisen, sillä se on helppo ja vaivaton vaihtoehto. Me PSOASiIlla kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja yksi viimeisimmistä lisäyksistä tarjoamiimme palveluihin on auton vuokraus oululaisille – autonvuokraus-palvelu ei ole siis pelkästään asukkaidemme käytössä.

Auton vuokraamisen ja muiden perinteisten vuokra-asujan etujen lisäksi PSOAS mahdollistaa Ouluun saapuville vaihto-oppilaille myös yhteiskäyttöpolkupyörien käytön. Tavoitteena on, että jatkossa polkupyöriä pystytään tarjoamaan vaihto-oppilaiden lisäksi myös muille asukkaille.

Vuokra-auto Oulusta – mahdollista myös PSOASin kautta

Yhteiskäyttöautot ovat viime vuosina yleistyneet koko Suomessa ja niin myös Oulussa. Vuokra-auto onkin sopiva valinta monenlaiseen elämäntilanteeseen.

Auton omistaminen ei ole itsestäänselvyys ja usea opiskelemaan tuleva saapuu kaupunkiin ilman omaa autoa. Auton vuokraus on toteutettu yhteistyökumppanimme PlanBil Oy:n kanssa. PSOAS Car yhteiskäyttöauton vuokraaminen on helppoa. Maksat pelkästään auton käytöstä ja auton vuokraus onnistuu helposti puhelimen avulla, PlanBilin palvelua käyttäen.

Yhteiskäyttöautoja on tällä hetkellä kolme kappaletta ja niistä kaksi on sijoitettu Linnanmaalle ja yksi keskustaan.

Yhteiskäyttöauto täydentää Oulun joukkoliikennettä

Julkinen liikenne, polkupyörä tai omat jalat vievät moniin paikkoihin. Joskus on kuitenkin tilanteita, jolloin autolla liikkuminen on järkevä tai jopa ainoa vaihtoehto. Ehkä julkista liikennettä käyttäen ei pääse perille, tai matka veisi kohtuuttomasti aikaa. Autoa voi tarvita myös tavaroiden kuljettamiseen.

Oman auton omistamisen sijaan auton lyhytaikainen vuokraus on monelle erinomainen vaihtoehto. Jos auton käytön tarve on satunnaista, tulee auton vuokraaminen myös huomattavasti edullisemmaksi. Yhteiskäyttöauton myötä sinun ei tarvitse myöskään huolehtia auton vakuutuksista, katsastuksesta tai huolloista.

Yhteiskäyttöpolkupyörät, tulevaisuudessa kaikkien PSOASIN asukkaiden käytettävissä?

Vuokra-asuminen Oulussa voi olla kimuranttia ilman polkupyörää. Oulu tunnetaan pyöräilykaupunkina ja tarjoammekin Ouluun saapuville vaihto-oppilaille mahdollisuuden kokea Oulu myös pyörän satulasta käsin.

Vihreitä yhteiskäyttöpolkupyöriä kutsutaan nimellä PSOAS Bikes. Tulevaisuudessa toivomme pystyvämme laajentamaan PSOAS Bikes -palvelun kaikkien vuokra-asunnoissamme asuvien käyttöön.

Ekologiset polkupyörät ja ekologista liikkumista

Yhteiskäytössä olevat polkupyörät ovat pois muuttaneiden asukkaiden hylkäämiä polkupyöriä, jotka on kunnostettu toimiviksi kulkupeleiksi yhdessä Cykkelin kanssa. Toppilassa toimiva Cykkeli on kuntouttavan työtoiminnan paja, joka korjaa, huoltaa ja kierrättää polkupyöriä. Cykkeli huolehtii myös PSOASin polkupyörien huollosta ja kunnostuksesta.

Hylättyjen pyörien kunnostaminen on keventänyt kaatopaikan kuormaa ja mahdollistaa vihreämmän liikkumisen useammalle henkilölle – jakamistaloutta ja kiertotaloutta siis parhaimmillaan.

PSOASin polkupyörät kannustavat liikkumaan ekologisesti, ympäristöä kunnioittaen – Oulussa moni paikka on pyöräilymatkan päässä.

Vuokra-asujan edut

Pyörät ja autot eivät tietystikään ole ainoa etu, mitä vuokra-asuja saa. Vuokrataloissamme on myös perinteisiä asukkaiden käytössä olevia palveluita, kuten pyykkitupa, ulkoiluvälinevarastot tai kerho- ja saunatilat.

Vuokralla asuvan etuna on tietysti myös se, että esimerkiksi jääkaapin tai uunin rikkoontuessa omaa rahapussia ei tarvitse avata, vaan vuokranantaja huolehtii elinikänsä päähän tulleiden kodinkoneiden uusimisesta. Asunnosta pois muuttaminen on myös helppoa; asunnon irtisanomisen jälkeen matkaa on helppo jatkaa kohti seuraavia seikkailuja.

Saunavuorot, ulkoiluvälinevarastot, pyykkituvat ja harrastustilat asukkaiden käytettävissä

Suurimmassa osassa PSOASin vuokra-asuntoja on tarjolla myös omat säilytystilansa ulkoiluvälineille, kuten polkupyörille, suksille ja lastenvaunuille. Voit myös varata itsellesi huoneistokohtaisen irtainvaraston.

Saunominen kuuluu tietysti monen suomalaisen arkeen, eikä siitä tarvitse luopua vuokralla saunattomassa asunnossa asuessaankaan. Saunominen on PSOASin asukkaille ilmaista, ja saunavuorojen varaaminen onnistuu helposti OmaPSOASin kautta. Samasta paikasta asukkaat pääsevät helposti varaamaan myös pyykkivuorot. Myös pyykkitupien käyttö on asukkaille maksutonta.

Asukastoimikunnassa pääset kehittämään asumista

Jokaisella asuinalueella, jossa PSOASilla on asuntoja, toimii oma asukastoimikunta. Asukastoimikunnan kautta asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa asuinalueen viihtyvyyteen ja tarjolla oleviin palveluihin.

Asukastoimikunta toimii asukkaiden ja PSOASin välillä, joten toiveet esimerkiksi kuntosalista, peli-illasta tai jostain muusta yhteisestä tekemisestä on helppo viedä eteenpäin asukastoimikunnan kautta.

Asukastoimikunnilta voi tiedustella myös harrastustilojen sijainteja ja varauksia. Harrastustilat, kuten kerho- ja askarteluhuoneet on tarkoitettu kaikille PSOASin asukkaille.

Lue lisää vuokra-asumisesta PSOASin omistamissa kiinteistöissä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.