Aika muuttaa? Tästä osiosta löytyvät muuttavalle tärkeät asiat.

Irtisano vuokrasopimus

Kun asukas irtisanoo vuokrasopimuksen, sopimus päättyy seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. Irtisanomisaika alkaa sen kuukauden lopusta, jonka aikana irtisanominen tehdään. Irtisanomisaika on siis aina kokonainen kalenterikuukausi.

Irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti, joko OmaPSOASin kautta tai irtisanomislomakkeella. Voit toimittaa lomakkeen postitse tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen asuntotoimisto@psoas.fi. Vuokrasopimuksen irtisanominen puhelimitse ei ole mahdollista.

Vain vuokrasopimuksen allekirjoittaneet ovat oikeutettuja irtisanomaan vuokrasopimuksensa. Perheasunnon irtisanomisilmoitus on molempien osapuolten allekirjoitettava.

Tee muuttoilmoitus

Muista tehdä muuttoilmoitus. Kätevästi muuttoilmoituksen teet puhelimen 0203 456 456 tai netin kautta www.vaestorekisterikeskus.fi tai www.posti.fi.

Irtisano mahdolliset sopimukset

Jos käytössäsi on vuokraan kuuluva taloyhtiölaajakaista, muista ilmoittaa muutostasi myös DNA:lle. Asiakaspalvelunumero 044 144 044.

Mikäli olet tehnyt oman sähkösopimuksen asuntoon, tulee sopimus irtisanoa sähköyhtiösi kautta.

Siivoa huoneisto

Asunto täytyy olla kaikilta osin perusteellisesti siivottu. Ellei huoneistoa ole siivottu tai siivous on tehty puutteellisesti seuraavaa asukasta varten, siivouskustannukset peritään vakuusmaksusta tai sisäisesti muutettaessa laskutetaan.

Katsothan siivousohjeet täältä!

Varaudu huoneistotarkastukseen

Huoneistotarkastuksessa tarkastetaan asunnossa sekä soluasunnossa huoneen ja solun yhteisten tilojen siisteys ja kunto. Tarkastus on kaksivaiheinen ja käsittää erillisen teknisen kuntotarkastuksen sekä siivoustarkastuksen. Asunnon kunnon osalta tietoja verrataan palauttamaasi huoneistokorttiin. Huoneistotarkastukset tehdään viimeisen asumiskuukauden aikana alkaen 20. päivä, arkipäivisin klo 9 – 15. Vakuusmaksusta pidätetään ne korjauskustannukset, jotka aiheutuvat muusta kuin normaalista asumisesta sekä kustannukset siivoamatta jättämisestä. Soluasukkailta em. kustannukset peritään yhteisvastuullisesti.

Asunnon tarkastuksesta ei anneta ennakkoilmoitusta poismuuttavalle asukkaalle. Mikäli haluat olla paikalla, kun asunto tarkastetaan, ota yhteys kiinteistönhoitajaan, Välkkylän alueella p. 0106367000/ Lassila & Tikanoja tai muilla alueilla p. 010 583 3000 /Alltime. Mikäli et ole paikalla sovittuna tarkastusaikana tai et ole erikseen sopinut tarkistusajankohtaa, tarkastetaan huoneisto yleisavainta käyttäen. Kimppa-asunnoissa suosittelemme olemaan paikalla tarkastuksessa.

Tyhjennä varastot

Myös käyttämistäsi varastotiloista on vietävä omat tavarat muuton yhteydessä pois. Varastoihin jätetyt tavarat poistetaan, eikä PSOAS ole enää niistä vastuussa. Huoneistokohtaisen irtainvaraston tyhjennyskustannuksista vastaa aina asunnosta muuttaja.

Palauta avaimet

Vuokrasopimuksen päättyessä avaimet täytyy palauttaa joko PSOAS Studioon tai PSOAS Loungeen riippuen asunnon sijainnista. PSOAS Studioon tulee palauttaa eteläisen alueen kohteiden avaimet ja PSOAS Loungeen pohjoisen alueen kohteiden avaimet. 

Avaimet tulee palauttaa viimeistään kuukauden viimeisenä päivänä klo 14 mennessä. Mikäli kuukauden viimeinen päivä on viikonloppu tai pyhäpäivä, avaimet tulee palauttaa seuraavana arkipäivänä klo 12 mennessä. Mikäli uuden asukkaan muutto viivästyy myöhästyneen avainten palautuksen johdosta, laskutetaan pois muuttavalta asukkaalta 50 € myöhästymismaksu tai päivävuokra ajalta, jonka avaimet ovat myöhässä, mikäli viimeksi mainittu on suurempi.

Toimiston aukioloaikojen ulkopuolella avaimet voi palauttaa suljetussa kirjekuoressa toimiston ulko-oven vieressä olevaan postiluukkuun. Kirjoita kuoreen nimesi sekä asunnon osoite, jotta tiedämme kenen avaimet ovat kyseessä. Ennen kuin palautat avaimet, tarkista kuuluuko ne palauttaa PSOAS Studioon vai PSOAS Loungeen.

Jos luovutat avaimet suoraan uudelle asukkaalle, on sinun velvollisuutesi huolehtia, että huoneistotarkastus ja siivoustarkastus tehdään ennen avainten vaihtoa. Muista täyttää myös tämä lomake avainten luovutuksen ja asunnon luovutushetken kunnon dokumentoimiseksi ja paluttaa se PSOASin toimistoon.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.