Oulun yliopisto alkoi kansainvälistyä yhdeksänkymmentäluvulla. Yksittäisiä vaihto-opiskelijoita saatiin jo aivan vuosikymmenen alussa ja ensimmäinen varsinainen vaihto-opiskelijaryhmä saapui University of North Carolina at Greensborosta opiskelemaan humanistisen tiedekunnan Scandinavian Studies-ohjelmassa syyslukukaudella 1993.

Samaan aikaan vaihto-opiskelijoita alkoi vähitellen tulla myös luonnontieteiden, tekniikan, arkkitehtuurin ja lääketieteen aloille. Ensimmäiset vaihto-opiskelijaryhmät asutettiin Alppilan Pohjankalevaan. Lääketiedettä opiskelevia sijoitettiin myös Välkkylään.

2000-luvun alussa vaihto-opiskelijoiden määrät alkoivat kasvaa nopeammin ja nykyään Oulun yliopistoon saapuu vuosittain jopa 600 vaihto-opiskelijaa. Myös Oulun Ammattikorkeakoulun vaihtotoiminta on tänä päivänä aktiivista ja vuosittain sinne saapuu opiskelemaan lähes 300 kansainvälistä vaihto-opiskelijaa. Korkeakouluissa opiskelee reilusti myös ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita ja tutkijoita, yhteensä noin 1 000 henkeä kerrallaan.

PSOAS on pyrkinyt vastaamaan asukaskunnan kansainvälistymiseen muun muassa panostamalla henkilökunnan kielitaitoon ja kulttuuriosaamiseen sekä kehittämällä uudenlaisia palveluita. Nykyään vaihto-opiskelijan asunnossa on tarjolla langaton internetyhteys, liinavaatepalvelu ja PSOAS Bikes yhteiskäyttöpyörät.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.