Pandemiaksi asti kehittynyt koronavirus vaikuttaa myös PSOASilla asuvien ja työskentelevien arkeen. Asukkaiden asioita ja palvelupyyntöjä pyritään hoitamaan mahdollisimman normaalisti, mutta fyysistä kohtaamista vaativien töiden osalta vähemmän kiireelliset tehtävät siirretään myöhempään ajankohtaan. Tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeistuksia seurataan tarkasti ja tarvittaessa toimintatapoja tarkennetaan.

PSOASin asuntotoimistot keskustassa ja Linnanmaalla palvelevat ensisijaisesti sähköisissä kanavissa ja puhelimitse. Toimiston ovet ovat lukittuina, mutta henkilökuntaa on paikalla avaamassa oven tilanteissa, joissa se on välttämätöntä. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa avainten luovutus toimistosta asiakkaalle. Näissäkin tilanteissa palvelu tapahtuu ovelta ilman, että asiakas käy fyysisesti toimiston sisäpuolella.

Oulun yliopisto on jälleen avannut ovensa, joten PSOAS Loungeen pääsee kulkemaan normaalisti. Avainten palautusta varten löydät postilaatikon toimiston takaovelta. Käyntiosoite on Paavo Havaksen tie 5, C-rappu (sisäpiha, hallintorakennuksen takana).

Avainten palautukset hoidetaan toimistojen ulkopuolella olevan avainpalautuslokeron kautta (Mannenkatu 6 A). Avaimet tulee palauttaa kirjekuoressa, josta käy ilmi asunnon osoite.

Isännöitsijät ja kiinteistöhuolto työskentelevät normaalisti, mutta välttävät tarpeettomia asunnoissa käyntejä sekä fyysisiä asiakaskohtaamisia. Esimerkiksi valainsinvikoja ei toistaiseksi hoideta, mutta kiireelliset viat korjataan normaalisti erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta noudattaen.

Siivouksen osalta olemme ryhtyneet joihinkin toimenpiteisiin, joiden avulla viruksen leviämistä on mahdollista hidastaa. On kuitenkin ensisijaisen tärkeää, että asukkaat huolehtivat käsihygieniastaan mahdollisimman hyvin ja käyttävät esimerkiksi yhteistiloissa liikkuessaan käsineitä.

Mikäli kotitaloudestasi yksi henkilö sairastuu, koskee siitä aiheutuva karanteeni kaikkia samassa asunnossa asuvia. Tämä pätee myös soluasuntojen kohdalla. Valitettavasti PSOASilla ei ole mahdollisuutta tarjota sairastuneille henkilöille tai heidän kanssaan samassa huoneistossa asuville tilapäistä majoitusta muualla. Yhteisten tilojen, kuten pesutuvan käyttö on kielletty, mikäli epäilet sairastumista. Lisäohjeistusta löydät THL:n kotisivuilta.