Pandemiaksi asti kehittyneen koronaviruksen osalta on kesän aikana eletty Suomessa ja eritysesti Oulun seudulla melko rauhallista vaihetta, vaikka loppukesän kuluessa valtakunnallisissa tartuntamäärissä onkin ollut jonkin verran nousua. Tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeistuksia seurataan tarkasti ja tarvittaessa toimintatapoja tarkennetaan.

PSOASin asuntotoimistot keskustassa ja Linnanmaalla palvelevat tällä hetkellä normaalisti. Asukkaita kehotetaan kuitenkin suosimaan sähköisiä kanavia ja puhelinpalvelua tarpeettomien kohtaamisten välttämiseksi aina, kun se on mahdollista. Toimistossa asioiville on tarjolla hengityssuojaimia, joiden käyttöä toivotaan kaikilta. Flunssaisena toimistolla ei tule asioida lainkaan.

Avainten palautukset voi hoitaa toimistojen ulkopuolella olevan avainpalautuslokeron kautta (Mannenkatu 6 A ja Paavo Havaksen tie 5). Avaimet tulee palauttaa kirjekuoressa, josta käy ilmi asunnon osoite.

Isännöitsijät ja kiinteistöhuolto työskentelevät normaalisti, mutta välttävät tarpeettomia asunnoissa käyntejä. Myös huoneistotarkastukset hoidetaan tällä hetkellä normaalisti.

Mikäli kotitaloudestasi yksi henkilö sairastuu, koskee siitä aiheutuva karanteeni kaikkia samassa asunnossa asuvia. Tämä pätee myös soluasuntojen kohdalla. Valitettavasti PSOASilla ei ole mahdollisuutta tarjota sairastuneille henkilöille tai heidän kanssaan samassa huoneistossa asuville tilapäistä majoitusta muualla. Yhteisten tilojen, kuten pesutuvan käyttö on kielletty, mikäli epäilet sairastumista. Lisäohjeistusta löydät THL:n kotisivuilta.