Kuka tahansa meistä voi yllättävän elämäntilanteen vuoksi ajautua hetkellisesti maksuvaikeuksiin. Jos näin käy, tärkeintä on ottaa heti yhteyttä vuokranantajaan, jotta maksamattomista vuokrista saadaan tehtyä maksusuunnitelma.

Jos joudut taloudellisiin vaikeuksiin etkä kykene maksamaan vuokraasi ajallaan, toimi seuraavasti:

Eräpäivän jälkeen on n. 14 päivää aikaa maksaa vuokra ilman muistutusmaksua. Tältä ajalta veloitamme vain viivästyskoron (laskutetaan erikseen puolivuosittain). Noin kahden viikon kuluttua eräpäivästä lähetämme maksumuistutuksen, jonka kulu on 5 €. Mikäli vuokraa ei kyetä maksamaan maksumuistutuksen eräpäivänäkään, kannattaa ottaa yhteys asuntotoimistoon ja sopia maksusuunnitelmasta. Maksusuunnitelmasta sopimalla voidaan välttää vuokrien siirtyminen perintätoimistolle. Maksumuistutuskulu 5 € veloitetaan kuitenkin asukkaalta, vaikka maksusuunnitelmasta olisi sovittu.

Jos maksusuunnitelmasta ei sovita tai sovittua maksusuunnitelmaa ei noudateta, joudutaan vuokra siirtämään perintätoimiston perittäväksi. Tästä aiheutuu vuokran päälle automaattisesti lisäkuluja. Maksamattomien vuokrien takia vuokrasopimus voidaan myös purkaa vuokranantajan toimesta ilman irtisanomisaikaa ja tarvittaessa hakea häätöä. Tällaisiin toimenpiteisiin ryhdytään kuitenkin vain tilanteissa, joissa asukas tietoisesti laiminlyö vuokranmaksuvelvoitteensa eikä osoita omaa aktiivisuutta tilanteen korjaamiseksi.

Samat perintätoimet koskevat muitakin PSOASin lähettämiä laskuja, kuten esim. korjaus- tai siivouslaskuja.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.