Useimmissa PSOASin kiinteistöissä on käytössä keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä. Uusissa ja hiljattain perusparannetuissa kohteissa on kuitenkin yleensä käytössä huoneistokohtainen ilmanvaihto.

Keskitetty ilmanvaihto toimii koneellisesti joko normaalilla tai tehostetulla teholla. Asukas ei voi ohjata ilmanvaihdon tehoa. Ilmanvaihto toimii aina vähintään normaalilla teholla. Useimmiten ilmanvaihto on säädetty toimimaan tehostettuna esim. ruoanlaittoaikoina. Liesikuvuissa ei ole omaa puhallinta. Katkaisija ohjaa liesikuvun valaisinta. Koneellinen ilmanvaihto riittää yleensä normaaliin tuuletukseen. Katolla oleva huippuimuri imee asunnoista ilmaa keittiössä, kylpyhuoneessa ja vaatehuoneessa olevien poistoventtiilien kautta. Raitista ilmaa virtaa korvausilmaventtiilien kautta. Näitä tuloilman reittejä ei saa tukkia. Poistoilmaventtiilit on säädetty siten, että poistuvat ilmamäärät ovat oikeat. Venttiilien säätöjä ei saa muuttaa, koska silloin koko talon ilmanvaihto menee sekaisin. Ellei ilmanvaihto toimi, on yleensä syynä se, että poistoventtiilit ovat tukkeutuneet tai tukittu. Poistoilmaventtiilit toimivat tehokkaammin, kun keittiön ikkuna pidetään kiinni. Tarvittaessa voit avata ikkunan jossakin muussa huoneessa korvausilman saamisen varmistamiseksi.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.