Uusimmissa ja hiljattain perusparannetuissa kohteissa on käytössä huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet, jotka parantavat asumismukavuutta ja antavat asukkaalle enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa oman asunnon ilmanvaihtoon. Siinä missä vanhempien kohteiden keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä toimii kussakin huoneistossa tietyllä teholla, voidaan huoneistokohtaisilla ilmanvaihtokoneilla säätää oman asunnon ilmanvaihtoa asunnon yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Esimerkiksi etelän puolella sijaitsevissa huoneistoissa ilmanvaihdon tarve on usein korkeampi kuin pohjoisen puolella.

Huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet käyttävät yleensä sähköä tuloilman lämmittämiseen, joten erityisesti pakkaskaudella konetta ei tule säätää toimimaan liian suurella teholla. Ilmanvaihtokoneiden sähkökulut laskutetaan samalla sähkölaskulla huoneiston muun sähkön kanssa. Konetta ei kuitenkaan saa sulkea kokonaan. Jos asunnossa käydään tiheästi suihkussa, lämmitetään huoneistokohtaista saunaa tai kuivataan pyykkejä, on ilmanvaihdon tarve suurempi ja se tulee huomioida ilmanvaihtokoneen käytössä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.