Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti Visma Signin tarjoamalla allekirjoituspalvelulla.

Sähköinen allekirjoitus tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Samalla allekirjoitetaan myös asuntotarjouksen liitteenä toimitetut vuokrasopimuksen ehdot, joihin on hyvä tutustua etukäteen, sillä niissä on sopimuksen sisällön kannalta tärkeää asiaa. Sopimus ehtoineen kannattaa tallentaa tulevaisuutta varten omalle tietokoneelle tai muuhun omassa hallinnassa olevaan tietovarastoon. Vakuusmaksun tulee olla maksettuna vuokrasopimuksen tekohetkellä. Muuten sopimusta ei voida tehdä, eikä avaimia luovuttaa. Tarvittaessa vuokrasopimuksen voi myös käydä allekirjoittamassa asuntotoimistossa osoitteessa Mannenkatu 6 A 90130 Oulu tai PSOAS Loungessa osoitteessa Paavo Havaksen tie 5 90570 Oulu.

Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi voimassaolevana, mutta mikäli asumisen kesto on tiedossa jo sopimusta tehtäessä, on myös määräaikainen sopimus mahdollinen. Vuokrasopimus alkaa pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäinen päivä ja päättyy kuukauden viimeinen päivä. Mikäli sopimus kuitenkin tehdään tyhjäksi jääneeseen asuntoon, alkaa se välittömästi siitä päivästä, jolloin asuntotarjous lähetetään.

Välivuokraus

Asukas voi halutessaan välivuokrata asuntonsa toiselle opiskelijalle korkeintaan vuoden ajaksi esimerkiksi vaihto-opiskelun, armeijan tai kesäloman vuoksi. Välivuokrauksesta tulee tehdä vuokrasopimus ja toimittaa siitä jäljennös PSOASin asuntotoimistoon.

Välivuokrauksen vuokranmäärityksessä tulee noudattaa niin kutsuttua omakustannusperiaatetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asunnon vuokraaja ei saa ansaita toiminnalla vaan perittävän vuokran tulee noudattaa PSOASin perimää vuokraa sekä siihen perustelluista syistä lisättäviä vuokraukseen liittyviä kuluja.

Mikäli olet aikeissa välivuokrata asuntosi, huomioithan, että kaikki vuokrasuhteen aikaiset velvoitteet varsinaista vuokranantajaasi eli PSOASia kohtaan säilyvät edelleen sinun vastuullasi. Tämän vuoksi on tärkeää, että välivuokralaisesi on luotettava. Suosittelemme tarkistamaan välivuokralaisen luottotiedot ennen sopimuksen solmimista. Tämä on mahdollista tehdä esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n kautta.

Asunnon vaihto

Asukas voi halutessaan hakea siirtoa toiseen PSOASin asuntoon. Siirtohakemus jätetään PSOASin nettisivujen kautta normaalin hakuprosessin mukaisesti. Asunnon vaihdosta yleisesti käytetty nimitys on sisäinen siirto.

Sisäisessä siirrossa ei noudateta normaalia kalenterikuukauden irtisanomisaikaa, mikäli asuntoa tarjotaan asukkaan siirtohakemuksen perusteella. Kun asukas on saanut siirtotarjouksen, voi hän irtisanoa olemassa olevan sopimuksensa päättymään kuluvan kuukauden loppuun.

Siirron yhteydessä asunnon vakuusmaksu tarkistetaan. Mikäli uuden asunnon vakuusmaksu on suurempi kuin entisen, lähetetään tarjouksen yhteydessä erillinen lasku lisävakuuden maksamista varten. Soluissa vakuusmaksu on 250 euroa ja perheasunnoissa ja yksiöissä 400 euroa. Esimerkiksi solusta yksiöön siirtyessä tulee asukkaan maksaa 150 euron suuruinen lisävakuus.

Sisäisestä siirrosta peritään asukkaalta 50 € siirtomaksu. Siirtomaksulla katetaan siirron aiheuttaman työn kustannukset. Maksusta annetaan lasku uuden vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Mikäli asukas varaa nettisivujen kautta heti vapaan asunnon, päättyy nykyisen asunnon vuokrasuhde seuraavan kuun loppuun. Vapaan asunnon varaaminen ei siis tarkoita sisäistä siirtoa.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.