Asukas voi halutessaan edelleenvuokrata asuntonsa toiselle opiskelijalle korkeintaan vuoden ajaksi esimerkiksi vaihto-opiskelun, armeijan tai kesäloman vuoksi. Tällaisesta edelleenvuokrauksesta käytetään myös nimitystä välivuokraus. PSOASin asuntopörssi on hyvä alusta oman vuokralaisen etsintään.

Välivuokrauksesta tulee tehdä vuokrasopimus ja toimittaa siitä jäljennös PSOASin asuntotoimistoon. Välivuokrasopimuksen löydät täältä. Välivuokrauksen vuokranmäärityksessä tulee noudattaa niin kutsuttua omakustannusperiaatetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asunnon vuokraaja ei saa ansaita toiminnalla vaan perittävän vuokran tulee noudattaa PSOASin perimää vuokraa sekä siihen perustelluista syistä lisättäviä vuokraukseen liittyviä kuluja.

Mikäli olet aikeissa välivuokrata asuntosi, huomioithan, että kaikki vuokrasuhteen aikaiset velvoitteet varsinaista vuokranantajaasi eli PSOASia kohtaan säilyvät edelleen sinun vastuullasi. Tämän vuoksi on tärkeää, että välivuokralaisesi on luotettava. Suosittelemme tarkistamaan välivuokralaisen luottotiedot ennen sopimuksen solmimista. Tämä on mahdollista tehdä esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n kautta.