Asukas voi halutessaan edelleenvuokrata asuntonsa toiselle opiskelijalle korkeintaan vuoden ajaksi esimerkiksi vaihto-opiskelun, armeijan tai kesäloman vuoksi. Tällaisesta edelleenvuokrauksesta käytetään myös nimitystä välivuokraus. PSOASin asuntopörssi on hyvä alusta oman vuokralaisen etsintään.

Välivuokrauksesta tulee tehdä vuokrasopimus ja toimittaa siitä jäljennös PSOASin asuntotoimistoon. Välivuokrasopimuksen löydät täältä. Ilman välivuokralaisen tietoja emme voi esim. avata asunnon ovea mikäli avaimet unohtuisivat sisälle, joten tieto on tärkeä.

Välivuokrauksen vuokranmäärityksessä tulee noudattaa niin kutsuttua omakustannusperiaatetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asunnon vuokraaja ei saa ansaita toiminnalla vaan perittävän vuokran tulee noudattaa PSOASin perimää vuokraa sekä siihen perustelluista syistä lisättäviä vuokraukseen liittyviä kuluja (max. 50€/kk).

Mikäli olet aikeissa välivuokrata asuntosi, huomioithan, että kaikki vuokrasuhteen aikaiset velvoitteet varsinaista vuokranantajaasi eli PSOASia kohtaan säilyvät edelleen sinun vastuullasi. Tämän vuoksi on tärkeää, että välivuokralaisesi on luotettava. Suosittelemme tarkistamaan välivuokralaisen luottotiedot ennen sopimuksen solmimista. Tämä on mahdollista tehdä esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n kautta.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.