Yliopiston läheisyyteen päätettiin rakentaa niin sanottuja virkailija-asuntoja, jotka oli suunnattu yliopiston henkilökunnalle. Tarkoituksena oli parantaa Oulun yliopistoyhteisön piirissä työskentelevien asuntotilannetta. Virkailija-asuntojen rakentamista edelsi Linnanmaan vuokra-asunnot Oy -nimisen yhtiön perustaminen 1979. Vuonna 2004 se yhdistyi Oulun Opiskelija-asunnot Oy:n kanssa PSOAS-asunnot Oy:ksi.

Virkakadun kohteiden suunnittelijana toimi arkkitehti Anja Allas. ”Allas halusi muun muassa palauttaa vanhan ajan pihapiirin kunniaan. Hän halusi myös houkutella vanhemmat ulos koloistaan seurustelemaan keskenään. Juuriltaan irtaantuneet nuoret perheet pitäisi saada juurtumaan uudelleen, Allas sanoo”. Näin Kaleva kirjoitti Virkakadusta sen rakentamisen aikaan vuonna 1983.

Tänä päivänä perusparannetut Virkakadun kohteet ovat erittäin suosittuja ja tarjoavat erityisesti perheellisille opiskelijoille ja pariskunnille ainutlaatuisen rauhallisen asuinympäristön PSOASin kohteiden joukossa, yliopiston välittömässä läheisyydessä.

Tutustu muihinkin PSOASin kohteisiin Linnanmaalla!


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.