PSOASin opiskelijatornitalo UNO on Oulun ensimmäinen asuintalo, joka on toteutettu P1-puhtausluokassa koko rakennuksen osalta. UNO on lisäksi Suomen siistein työmaa. Tämä tarkoittaa asukkaille puhdasta sisäilmaa ja huolella tehtyjä laatukoteja.

“Puhtausluokka P1 tarkoittaa sitä, että kun tilat ovat valmiit, tilojen sisäilmaan ei kulkeudu rakentamisesta peräisin olevia epäpuhtauksia. Kaikki pinnat on vähintään pölynsidontamaalattuja, eristeet suojattuja ja materiaalit asumisterveellisiä”, Jaakko Juola, UNOn työmaan vastaava työnjohtaja rakennusliike Laptilta kertoo.

Puhtausluokkavaatimuksia on valvonut ulkoinen puhtaudenhallintakoordinaattori, joka tarkastaa tilat säännöllisesti koko työmaan ajan. UNOsta tulee puhtaudessaan poikkeuksellinen, sillä se on Oulun ensimmäinen asuinrakennus joka on P1-luokassa koko rakennuksen osalta. Tuleville asukkaille hyöty on ilmiselvä.

“Huoneilman pitäisi olla niin puhdas kuin mahdollista.”

UNO on Suomen siistein työmaa

UNO on myös julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi. Siisteys viittaa siihen, että työmaa on terveellinen niin tekijöille, rakennukselle kuin asukkaillekin. 

“Tällä julistuksella on useampi merkitys. UNOssa työmaan siivous kuuluu kaikille. Meillä on siellä myös ylivertaiset työskentelyolosuhteet. Työmaalla jokainen päivä on mukava, eli siellä on myös siistiä olla töissä”, Juola kertoo.Näiden seikkojen lisäksi UNOn työmaalla on kovat odotukset niin puhtausluokan puolesta, kuin ylipäätään sekä Laptille että PSOASille ja oikeastaan koko Oululle, koska 16-kerroksinen rakennus on kaupungin kolmanneksi korkein ja sijaitsee näkyvällä paikalla. Se toimii maamerkkinä kaupunkilaisille sekä majakkana tulijoille ja ohikulkeville. 

Juolan mukaan siisteys on otettu tärkeäksi tekijäksi UNOn työmaalla osittain siksi, että ahtaalla tontilla on pakko toimia tehokkaasti. Tornitalossa on päällekkäin käynnissä kaikki asuinrakentamisen työvaiheet.

“Rakennustyömaat mielletään usein pölyisiksi ja äänekkäiksi. Me halusimme tehdä tähän asennemuutosta: hommat voi hoitaa toisellakin tavalla. Tällä julistuksella me haastamme koko alaa. Miten saadaan paras suoritus aivan työntekijätasolta asti? Tehdään työmaasta sellainen, mihin ei tulla vain töihin, vaan tullaan Suomen siisteimmälle työmaalle.

Asukkaaksi UNOon?

Asuntohaku UNOon on nyt käynnissä! Ole yhteydessä asuntotoimistoon ja jätä hakemuksesi.

PSOAS UNO tarjoaa puhtaan sisäilman lisäksi asukkailleen muitakin mukavuuksia: kattoterassi, kokoustilat, saunatilat ja kuntosali ylimmässä kerroksessa, alakerran yhteisölliset tilat ja pyykkitupa sekä loistavat pyöriensäilytystilat.. Lisää kohteestsa voit lukea täältä


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.