Linnanmaan ylioppilaskylän rakentaminen alkoi vuonna 1975. Ensimmäisinä rakennuksina valmistuivat Rakentajantie 5, nykyinen Paavo Havaksen tie 5, eli Timpuri, sekä värikkäät tornitalot Yliopistokatu 12,14 ja 16. Timpuri on osa yliopistorakennusta ja erittäin suosittu hakijoiden keskuudessa, pääseehän asunnoista suoraan yliopistorakennukseen yhdyskäytävää pitkin T-paidassa ympäri vuoden.

Tornitalojen viereen nousi lisää opiskelija-asuntoja ja vuoteen 1981 mennessä PSOASin opiskelija-asunnot ulottuivat koko Yliopistokadun matkalle. Taloja on peruskorjattu vuosien varrella ja uusinta uutta ovat viihtyvyyskorjaukset tornitaloissa, joissa kahden hengen soluasuntoja muutetaan yksiöiksi. Lisäksi muovimatot on vaihdettu vinyylilankuksi. Kaikki Yliopistokadun asunnot ovat edelleen suosittuja opiskelijoiden keskuudessa.

Asukkaaksi Linnanmaalle? Katso lisää alueesta täältä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.