PSOAS syntyi vuonna 1971 vastaamaan haasteeseen. Oululainen korkeakoulutus imi kaupunkiin tuhansia opiskelijoita, joille piti voida tarjota edullinen asunto. Opiskelija-asuminen oli uusi ilmiö, ja sille tarvittiin oma asiantuntijansa.

Ensimmäisiä opiskelija-asuntoja Ouluun saatiin jo 50-luvun lopussa, kun ylioppilasasuntola Domus Botnica valmistui pohjustamaan yliopiston saapumista kaupunkiin. Rakentamisen kalliin hinnan vuoksi asuntoja valmistui seuraavan vuosikymmenen aikana kuitenkin vähän – aivan liian vähän kasvavaan opiskelijamäärään nähden. Uusien asuntojen rakentaminen jäi ylioppilaskunnan vastuulle.

Vuonna 1962 Oulun kaupunki lahjoitti ylioppilaskunnalle nykyisen Välkkylän alueelta neljän hehtaarin maa-alueen ja opiskelija-asuntojen rakentaminen pääsi kunnolla vauhtiin. Ensimmäinen talo alueelle valmistui kesällä 1966. Samalla aikakaudella valmistui myös Pohjankaleva Alppilan kaupunginosaan.

Asuntojen rakennuttaminen ja rahoittaminen osoittautui pian ylioppilaskunnalle työlääksi ja vaativaksi tehtävä, joka vaati oman erillisen asiantuntijaorganisaationsa. Tätä tehtävää varten perustettiin Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS syyskuussa 1971. Ensi töikseen PSOAS alkoi huolehtia Välkkylän alueen asioista sekä suunnitella Linnanmaan ylioppilaskylän rakentamista vuonna 1972.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.