Yhdeksänkymmentäluvulla Oulun yliopiston kansainvälistyminen pääsi kunnolla vauhtiin. Yksittäisiä vaihto-opiskelijoita saatiin jo aivan vuosikymmenen alussa ja ensimmäinen varsinainen vaihto-opiskelijaryhmä saapui University of North Carolina at Greensborosta opiskelemaan humanistisen tiedekunnan Scandinavian Studies -ohjelmassa syyslukukaudella 1993. Samaan aikaan vaihto-opiskelijoita alkoi vähitellen tulla myös luonnontieteiden, tekniikan, arkkitehtuurin ja lääketieteen aloille.

Vaihto-opiskelijoille kylmä ja kaukainen Suomi tarjosi eksotiikkaa. Vastaavasti muille asukkaille ja PSOASin henkilökunnalle uudet tulokkaat tarjosivat monenlaisia uusia kokemuksia ja joskus haasteitakin. Siinä missä joissain Etelä-Euroopan maissa on tapana jättää ikkuna auki asunnosta pois muutettaessa, on se Suomessa huono toimintatapa lukukauden päättyessä joulukuussa. Suomalainen elämänrytmi puolestaan on osoittautunut monille vaihto-opiskelijoille ihmetyksen aiheeksi: kun muualla maailmassa vasta nautitaan päivällistä ja seurustellaan ystävien kanssa, on suomalainen usein jo menossa nukkumaan ja odottaa naapurinkin tekevän näin.

Nykyään Oulun yliopistossa opiskelee vuosittain jopa 600 vaihto-opiskelijaa. Myös Oulun Ammattikorkeakoulun vaihtotoiminta on tänä päivänä aktiivista: vuosittain sinne saapuu opiskelemaan lähes 300 kansainvälistä vaihto-opiskelijaa. Korkeakouluissa opiskelee reilusti myös ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita ja tutkijoita, yhteensä noin 1 000 henkeä kerrallaan.

Tutustu PSOASin vaihto-opiskelija-asuntoihin (englanniksi).

Asumisoppaaseemme olemme keränneet vinkkejä oman ja naapurin asumisen sujumiseen. Lue lisää: Love thy neighbour!


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.