Erilaiset elämänhallinnan ongelmat lisääntyivät 2010-luvulla. Erityisesti nuorten aikuisten rahavaikeudet ja niihin liittyvät maksuhäiriöt olivat kovassa nousussa. Ilmiö näkyi myös PSOASin asukkaiden keskuudessa.

Lisääntyneet maksuvaikeudet alkoivat tulla vastaan PSOASin henkilökunnan arjessa enemmän ja enemmän.  Rahan lisäksi asukkaiden haastaviin tilanteisiin liittyi usein myös opintojen viivästymistä tai ongelmia päihteiden tai mielenterveyden kanssa. Kaikkia erinäisissä vaikeissa tilanteissa olevia asukkaita ei pystytty auttamaan niin hyvin kuin olisi haluttu.

Vuoden 2017 alussa tehtiin päätös asumisneuvojan palkkaamisesta. Tehtävään valikoitui PSOASille aiemmilta vuosilta tuttu Milla Huotari, joka oli juuri jatkokouluttautunut sosiaalialalle aiempien kaupallisen alan opintojensa jälkeen.

Millan aloitettua työnsä asumisneuvonnan parissa suuri osa asukkaista, jotka olisivat aiemmin päätyneet perintätoimiston tai jopa haastemiehen asiakkaiksi, on saatu autettua takaisin oman elämänsä ohjaksiin. Asumisneuvonnassa on tavoitteena tunnistaa elämänhallinnan ongelmat hiljaisten signaalien kautta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja etsiä kulloinkin tilanteeseen sopivat tukipalvelut tarjolla olevien vaihtoehtojen joukosta. Tässä työssä on toistaiseksi onnistuttu hienosti ja tulevaisuudessa pyritään onnistumaan vähintään yhtä hyvin.

Asumisneuvojiemme ja muiden asukkaitamme palvelevien tiedot löydät Yhteystiedot-sivulta!


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.