DNA Wattinen on älykäs lämmityksensäätöjärjestelmä, jota PSOAS pilotoi ensimmäisenä Pohjankalevan kohteessaan. Pilotin kokemusten pohjalta mietitään palvelun laajentamista mahdollisesti myös muihin kohteisiin. Wattisen avulla optimoidaan kiinteistön lämmitysjärjestelmän toimintaa ja samalla myös asukas voi helposti vaikuttaa oman asuntonsa energiankulutukseen ilman, että asumismukavuus kärsii.

Monista muista ratkaisuista poiketen Wattinen ei pyri optimoimaan lämmitystä pelkästään keskitetysti lämmönjakohuoneen tasolla vaan ulottuu älykkäiden termostaattien myötä myös huoneistoihin. Asukkaalla on mahdollisuus säätää älytermostaatteja puhelimeen asennettavan sovelluksen avulla ja tehdä erilaisia älykkäitä ohjauksia. Esimerkiksi huonelämpötilan laskeminen yöajaksi parantaa tutkitusti unen laatua ja säästää samalla energiaa. Lähtiessään pois kotoa asukas voi pudottaa huoneiston lämpötilaa poissaolonsa ajaksi ja ohjelmoida sen palautumaan takaisin halutulle tasolle ennen paluutaan. Wattisen puhelinsovelluksesta asukas näkee myös, millaisia ilmastovaikutuksia hänen tekemillään säätömuutoksilla on.

Ohjeistuksia

Tarkempaa tietoa Wattisesta on koottu asukkaiden infolehtiseen. Lisätietoja löytyy myös osoitteesta www.wattinen.fi ja vinkkejä palvelun käyttöön pikaoppaasta.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.