Pääsääntöisesti asuntojemme kattorasiat on varustettu valaisinpistorasioilla (kuva 6), joten valaisimissa tulee olla pistoke (kuva 7) joka sopii valaisinpistorasiaan. Valaisimien asennus tulisi onnistua ilman työkaluja. Valaisin ripustetaan kattorasiassa olevaan koukkuun. Kattorasian poistaminen ilman sähköalan ammattilaista on ehdottomasti kielletty. Jos tällaisen toimenpiteen haluaa tehtävän, on ensin otettava yhteyttä alueen isännöitsijään.

Valaisinpistoke
kuva 6
Pistoke
kuva 7

Asunnoissamme on myös loisteputkivalaisimia (keittiö, wc). Valaisimissa on sytytin (kuva 9). Sytyttimen rikkoutuminen aiheuttaa valaisimen välkkymistä ja tällöin sytytin on vaihdettava. Sytytin sijaitsee valaisimen rungossa (kuva 10). Sytytin irtoaa keveästi painamalla ja samanaikaisesti kiertämällä sitä. Joissakin vanhemmissa asunnoissamme on vielä ns. sokeripalakytkentä (kuva 8). Varmista, että sokeripala on kunnolla kiinni katosta tulevassa johdossa. Näissä tapauksissa lampun johdot (2kpl) saa kytkeä itse. Muista sammuttaa virta pääkytkimestä ennen kytkentää. Kytkeminen tapahtuu työntämällä lampun johdot sokeripalan reikiin ja kiristämällä ruuvit. On aivan sama kumpi johto tulee kumpaan reikään katosta tulevan johdon vastapariksi. Lamppu ripustetaan normaalisti kattorasian koukkuun. HUOM! Jos sokeripala puuttuu ja johdot roikkuvat katosta ota yhteyttä isännöitsijään. Älä missään nimessä koske johtoihin.

Sokeripala
kuva 8
Sytytin
kuva 9
Sytytin lampussa
kuva 10

HUOM!

KAIKKI MUUT KYTKENNÄT SEKÄ SÄHKÖASENNUSTYÖT OVAT LUVANVARAISIA TÖITÄ. ASUKKAAN ITSE TEKEMÄNÄ NE OVAT VIRANOMAISTEN MÄÄRÄYSTEN VASTAISIA JA SAATTAVAT AIHEUTTAA HENGENVAARAN.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.