Asunnoissamme käytetään kahta sulakemallia; automaattisulake (kuva 1) ja ns. tulppasulake (kuva 2).

Automaattisulake
kuva 1
Tulppasulake
kuva 2

Sulakkeet löytyvät yleensä eteistiloista tai tuulikaapista, kotelollisesta sulaketaulusta esim. oven yläpuolelta. Automaattisulakkeen toimintahäiriön tunnistaa siitä, että sulakkeen vivussa näkyy vihreä ja vipu on alhaalla. Kääntämällä vipu yläasentoon sulake toimii jälleen (kuva 3). Jos sulake napsahtaa välittömästi pois päältä varmista, että vika ei johdu omista sähkölaitteistasi. Jos ongelma jatkuu ota yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisin päivystävään kiinteistönhoitajaan tai arkipäivisin alueen isännöitsijään.

Automaattisulake, käyttö
kuva 3

Tulppasulakkeen toimintahäiriön tunnistaa siitä, että sulakkeen pohjassa on pieni “täplä” (kuva 4 ja 5) joka irtoaa sulakkeen palaessa. Tämän yleensä huomaa sulakerungon pienestä ikkunasta. Sulake on vaihdettava kokonaan samanvärisen täplän omaavaan sulakkeeseen.

Tulppasulake, kanta
kuva 4
Tulppasulake, vaihto
kuva 5

Uusia tulppasulakkeita saa normaalista elintarvikekaupasta. Sulakkeen palaessa välittömästi uudestaan varmista ensin, että sulakkeen palaminen ei johdu omista sähkölaitteistasi. Tämän jälkeen ongelman jatkuessa ota yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisin päivystävään kiinteistönhoitajaan ja arkipäivisin alueen isännöitsijään.

Tulppasulakkeen vaihtaminen:

Tulppasulake, vaihtaminen

PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.