Sähkölaitteita voi asentaa ja korjata vain viranomaisten valtuuttama asentaja. Kylpyhuoneen pistorasiat ja useimmat keittiön pistorasiat ovat suojamaadoitettuja. Kytke vain maadoitettu tai suojaeristetty pistotulppa. Kylpyhuoneen pistorasiaa ei saa käyttää suihkun tai kylvyn aikana. Kosteissa tai ulkotiloissa ei saa käyttää sähkölaitetta, joka on kytketty tavalliseen pistorasiaan kostean tilan kynnyksen ulkopuolella. Hengenvaarallista on esim. sisäkäyttöön tarkoitettujen joulukuusen kynttilöiden käyttö parvekkeella siten, että johto on vedetty sisältä. Joissakin kiinteistöissä on valaistus- ja pistorasiaryhmä varustettu vikavirtasuojakytkimellä. Mikäli pistorasiaan liitetään viallinen sähkölaite, vikavirtasuojakytkin laukeaa ja valaistus sekä pistorasiat pimenevät. Irrota silloin mahdollinen sähkölaite pistorasiasta ja kuittaa huoneistossa sijaitseva sulaketaulun RESET-painikkeesta vikavirtasuojakytkin ja väännä salpa ylös ON-asentoon, jolloin sähkö kytkeytyy. Mikäli laite laukeaa uudelleen, tee asiasta vikailmoitus. Älä turhaan pidä kylmäkalusteen pikapakastusta päällä, koska se kuluttaa enemmän sähköä ja laitteen moottorin ennenaikaisesti loppuun.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.