Pyykin pesuun ja kuivattamiseen suositellaan ensisijaisesti kiinteistön pyykkitupaa, kuivaushuonetta ja kuivausrumpua, sillä jatkuva pyykin kuivattaminen kylpyhuoneessa voi aiheuttaa kosteusongelmia.

Pesukoneiden asennuskustannuksista vastaa asukas. Kaikkien vesijohtoliitäntöjen tulee olla paineenkestäviä. Pesukonehanan yhteydessä on aina oltava takaiskuventtiili (imusuoja). Virheellisesti suoritetun pesukoneliitännän aiheuttamista vuotovaurioista vastaa asukas. PSOASin vakuutus ei kata niiden aiheuttamia vahinkoja.

Kun pesukone ei ole käytössä, sulje täyttöhana, koska jatkuva vedenpaine voi rikkoa vesiletkun ja aiheuttaa vesivuodon. Älä myöskään jätä koneita yksin päälle. Samat asennusohjeet koskevat astianpesukonettakin. Älä riko keittiökalusteita asennuksen yhteydessä. Puretut kalusteet säilytetään joko huoneistossa tai huoneistokohtaisessa irtainvarastossa, ja pois muuttaessa ne on asennettava paikoilleen.

Astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen vedenotto- ja poistoputken päät on tulpattava huolellisesti. Kun irrotat astianpesukoneen muista tulpata tulo- ja poistoliitännät hanasta ja vesilukosta. Tulppaukset ovat aina asukkaan vastuulla. Tarvittavat tulpat voi hankkia esimerkiksi rautakaupasta. Myös kiinteistönhuoltoliike voi tehdä tulppaukset erillistä korvausta vastaan. Hintaa voit tiedustella kiinteistöhuollosta.

Koneen alle tulee sijoittaa turvakaukalo, jonka avulla vesivuodot tulevat näkyviin. Turvakaukaloita myyvät mm. kodinkoneliikkeet.

Kiinteä hinta koneen asennukseen

Psoas tarjoaa asukkailleen pyykin- ja astianpesukoneen asennuksen kiinteään hintaan 50€. Hinta ei sisällä konetta, suojakaukaloa tai muita tarvittavia osia.

Asennuksen saa tilattua täyttämällä vikailmoituksen OmaPSOASin kautta. Kirjoita työkuvaukseen “pyykin-/astianpesukoneen asennus“. Isännöitsijä tilaa paikalle asentajan yhteistyökumppanimme kautta ja saat laskun sähköpostitse. Varmistathan ennen tilausta, että asunnossasi on paikka sekä liitännät koneelle.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.