Tavallisten kotieläinten pitäminen on sallittua yksiöissä ja perheasunnoissa, elleivät ne tuota häiriötä tai vahingoita asuntoa.

Kimppakämpissä kuten muissakin asuntotyypeissä asukkaat vaihtuvat ajoittain. Lemmikkieläimen pito ei ole mahdollista kimppa-asunnoissa, koska kuka tahansa uusista kämppiksistä voi olla allerginen eläimille. Yksiöissä ja perheasunnoissa lemmikit ovat sallittuja.

Ammattimainen koirien, kissojen tai muiden eläinten kasvattaminen tai hoitaminen ei ole sallittua PSOASin taloissa. Soluhuoneistoissa kotieläimet eivät ole sallittuja asunnon muiden asukkaiden mahdollisten allergioiden vuoksi.

Omistajan täytyy huolehtia siitä, etteivät eläimet pääse säikyttelemään tai puremaan ihmisiä eikä aiheuttamaan muutakaan vaaraa tai vahinkoa. Pidä kotieläimet kytkettyinä porraskäytävissä ja pihamaalla. Koira ei myöskään saa toistuvalla haukunnallaan tai ulvonnallaan häiritä ympäristöä tai talon asukkaita.

Järjestyslain mukaan koira ja kissa on pidettävä kytkettynä yleisellä alueella, myös talon pihamaalla. Lemmikkiä ei saa päästää lasten hiekkalaatikoihin tai leikkipaikoille. Lemmikin ulkoiluttajan on korjattava välittömästi pois eläimen jättämät ulosteet. Lemmikkieläinten aiheuttamat vahingot korvaa eläimen omistaja.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.