Kaikissa kiinteistöissä on vesikeskuslämmitys. Termostaattiset patteriventtiilit on säädetty määrättyyn asentoon, jolloin termostaatti pitää huoneen lämpötilan automaattisesti tasaisena. Huomaathan, että huoneesi lämpöpatteri saattaa tuntua kylmältä vaikka ulkona olisi pakkastakin, koska patteritermostaatti on sulkenut vedenkierron patterissa huoneilman lämpötilan saavutettua termostaatin asetusarvon. Patterin ei myöskään kuulu olla koko pinta-alaltaan lämmin vaan oikein säädetyssä lämpöpatterissa kiertovesi jäähtyy jopa useita kymmeniä asteita, jolloin esim. patterin yläreuna tuntuu lämpimältä ja alareuna kylmältä.

Huoneistolämpötila

Huoneen lämpötilaa voi muuttaa patteriventtiilin säätöosalla. Sopiva huonelämpötila on tutkimusten mukaan noin +20 – +21 °C. Parhaat yöunet saa vähän viileämmässä, noin +19 °C lämpötilassa. Lämpötilan alentaminen yhdellä asteella säästää lämmitysenergiaa 5 – 7 %. Termostaattiventtiiliä ei saa peittää verhoilla tai suurilla huonekaluilla, koska tällöin termostaatti katkaisee huoneen lämmityksen ja huone viilenee. Päinvastoin käy, jos termostaatti jäähtyy ja patteri kuumenee liikaa, jolloin energiaa tuhlaantuu. Tämä lisää asumiskustannuksia ja näkyy ennen pitkää vuokran nousuna.

Lisälämmittimet

Kaikenlaisten lisälämmittimien käyttö estää talon lämmitysjärjestelmää toimimasta oikein ja on siksi kiellettyä. Lisälämmittimen pyrkiessä nostamaan huoneiston lämpötilaa, patterin termostaatti pyrkii laskemaan sitä ja sulkee lämpimän veden kierron. Tämän vuoksi huoneiston lämpötilaa koskevissa asioissa tulee lähestyä isännöintiämme joko vikailmoituksen muodossa tai ottamalla yhteyttä muulla tavalla.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.