Joihinkin PSOASin yhteistiloihin kuljetaan matkapuhelimella. Kyseessä on iLOQin kehittämä ratkaisu, joka mahdollistaa kulkuoikeuksien hallinnan ilman varsinaista fyysistä avainta.

Puhelimella avattava S50 lukko

Puhelinavainten erilaiset käyttötapaukset

  1. Määräaikainen kulkuoikeus: Joihinkin maksuttomiin palveluihin on mahdollista pyytää OmaPSOASin kautta määräaikainen kulkuoikeus.Kulkuoikeus on voimassa OmaPSOASissa palvelun asetuksiin määritellyn ajan. Ajan umpeuduttua kulkuoikeuden voi käydä aktivoimassa uudelleen OmaPSOASissa.
  2. Toistaiseksi voimassa oleva kulkuoikeus: Maksullisten palveluiden kohdalla kulkuoikeus voi olla voimassa toistaiseksi. Palvelun käyttäjäksi liitytään OmaPSOASissa. Esimerkiksi kuntosalin kulkuoikeus on voimassa niin kauan, kunnes asukas irtisanoo sen OmaPSOASissa tai vuokrasopimus päättyy.
  3. Aikaan sidottu kulkoikeus: Joidenkin varattavien palveluiden kohdalla kulkuoikeus on aikaan sidottu. Tyypillinen käyttötapaus ovat kerhohuoneet, joissa puhelinavain toimii OmaPSOASista varatun vuoron ajan ja poistuu vuoron päätyttyä.

Puhelinavaimen käyttöönotto

  1. Varmista, että puhelinnumerosi on OmaPSOASissa kansainvälisessä muodossa (esim. Suomessa maakoodi +358, jonka perään puhelinnumero ilman ensimmäistä nollaa).
  2. Lataa iLOQ S50 -sovellus puhelimesta riippuen Google Playstä tai App Storesta.
  3. Liity iLOQ-kulkua hyödyntävän palvelun käyttäjäksi tai varaa vuoro sellaisesta.
  4. Avaa järjestelmän lähettämä tekstiviesti.
  5. Klikkaa tekstiviestistä löytyvää aktivointilinkkiä. Mikäli puhelimesi kysyy käytettävää sovellusta, valitse iLOQ S50. Linkki on voimassa 120 tuntia viestin vastaanotosta.
  6. Syötä saamasi viisinumeroinen aktivointikoodi S50-sovellukseen.

S50-lukon avaaminen puhelinavaimella

Kun puhelinavain on aktivoitu onnistuneesti, sillä voidaan avata S50-lukko, johon kulkuoikeus on myönnetty. Avaa lukko asettamalla puhelimen NFC-antenni mustaa S50-lukijaa vasten. Kun puhelinavain on onnistuneesti luettu, ovi avataan mustaa NFC-lukijaa pyöräyttämällä. Videon avaamisesta voit ladata täältä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.