Save. The. Energy. Savvy?

Energiansäästössä ei ole kyse suurista elämäntapamuutoksista, vaan täysin arkisista valinnoista. Energiaa säästyy yllättävän paljon, kun kiinnittää huomiota päivittäin tarpeellisten sähkölaitteiden, lämmityksen ja ilmanvaihdon käyttöön. Tässä muutama vinkki klassisimmista energiansäästökohteista!

Valojen päälle jättäminen

Laita valot pois päältä, kun et niitä tarvitse. Jos jokainen PSOASin asukas pitäisi yhtä lamppua päällä ympäri vuorokauden, kertyisi turhaa sähkölaskua noin 40 000€ vuodessa! Turhiin laskuihin menevä raha on aina pois asukkailta, joten valoja päälle vain silloin kun se on tarpeellista!

Asunnon lämmittäminen uunilla??

Näinkin on kuultu joidenkin tehneen. Uunin lämmössä kypsyy helposti isompikin satsi ruokaa, mutta asunnon lämmittämiseen se on erittäin tehoton ja kallis väline. Jos siis talvipakkasilla paleltaa, käännä mieluummin patterin termostaattia suuremmalle ja sulje ikkunat tiiviisti tai soita isännöitsijälle, mikäli muut keinot eivät tunnu tepsivän. Kannattaa myös tarkistaa, onko ikkunoissasi vuodenajan mukaan säädettävät tuuletusventtiilit. Sopiva huonelämpötila on 20–21°C.

Pakastimen käyttö

Peittääkö pakastintasi ikirouta, joka hankaloittaa vetolaatikoiden liikkuvuutta ja pahimmillaan estää oven sulkeutumisen? Silloin se kannattaa sulattaa! Selviät sulatusurakasta paljon helpommalla, kun sulatat pakastimen säännöllisesti ainakin kerran vuodessa. Lisäksi pakastinta ei kannata pitää aina täydellä teholla, koska silloin jäätä muodostuu sisäpuolelle helpommin ja energiaa kuluu turhaan.


Haluatko tietää lisää?

Tarkempia laitekohtaisia tietoja löydät täältä!


Joskus mekin tarvitsemme vinkkejä siihen miten voisimme auttaa asukkaitamme säästämään energiaa. Anna siis meille palautetta!


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.