Ohituskaista toimii näin:

  1. Jos nettisivujen heti vapaana olevista asunnoista ei tunnu löytyvän sopivaa, jätä asuntohakemus osoitteessa psoas.fi/hae-asuntoa. Näin olet mukana Ohituskaistalla. Sinulle ja muille ohituskaistalaisille tarjotaan ehdolle asuntoa, joka vastaa hakemuksessa määriteltyjä kriteereitä.
  2. Sinulla on 2 päivää aikaa osoittaa kiinnostuksesi asuntoa kohtaan. Hakijoista se, joka parhaiten täyttää asukasvalinnan kriteerit ja on siten Ohituskaistalla (jonolla) etumaisena, saa virallisen tarjouksen. Mikäli hän ei kyseistä asuntoa ota, tarjotaan sitä Ohituskaistalla seuraavalle. Jos sinulla on pienintäkään aikomusta muuttaa, kannattaa hakemus jättää, sillä ehdotetut asunnot eivät muuta paikkaasi kaistalla.
  3. Lue kuitenkin asunnon tiedot tarkkaan ennen kuin ilmoitat kiinnostuksesi. Vaikka Ohituskaistoja voi saapua yhdelle hakijalle useita, teemme vain max. 3 tarjousta/hakija. Tämän jälkeen hakemus poistuu jonoltamme.
  4. Jos nyt ei natsannut, ei kannata huolestua, sillä Ohituskaistalla tulee aina uusia ehdotuksia heti, kun asuntoja vapautuu. Voit vaikuttaa itse siihen, miten usein asuntoja sinulle tarjotaan laittamalla hakemukseesi sellaiset kriteerit, etteivät ne rajaa vaihtoehtoja liiaksi.

Liity Ohituskaistalle täyttämällä asuntohakemus täältä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.