PSOASin talousarvio vuodelle 2023 on valmistunut. Olennainen osa talousarvion laatimista on seuraavan vuoden vuokranmääritys.

Kiinteistöjen hoitokulut ja yleinen kustannustaso ovat kuluvan vuoden aikana nousseet poikkeuksellisen paljon. Kiinteistön ylläpidon indeksi on kivunnut viimeisen 12 kk aikana yli 10 % ylöspäin ja elinkustannusindeksi yli 8 %. Kiinteistöalalla energian hinta ja korkotaso vaikuttavat oleellisesti kokonaiskustannuksiin ja kumpikin niistä on ollut jyrkässä nousussa. Edellä mainitut kustannuserät vaikuttavat välillisesti myös suureen osaan PSOASin muusta kulurakenteesta.

Korotukset

Edellä mainituista syistä johtuen joudumme korottamaan vuokria 2,5 % 1.3.2023 alkaen. Vuokran lisäksi joudumme tarkistamaan myös osassa asunnoista käytössä olevia kiinteitä sähköveloituksia ja parkkipaikkamaksuja, jotka molemmat samalla yhdenmukaistetaan niin, ettei kohteiden välisiä hintaeroja enää esiinny. Jatkossa kiinteät veloitukset ovat seuraavat:

Vuokran maksaminen 1.3. alkaen

Tarkat huoneistokohtaiset vuokrat ja muut veloitukset käyvät ilmi vuokrantarkistuskirjeistä, jotka lähetetään joulukuun aikana. Uusia vuokranmaksulomakkeita lähetetään vain erikseen pyydettäessä. Viitenumerot ja tilinumerot säilyvät ennallaan myös vuokrantarkistuksen jälkeen. Vuoden 2022 vuokranmaksulomakkeiden tietoja voi siis hyödyntää myös 1.3.2023 alkaen. Vain maksettava summa tulee muuttaa tarkistuskirjeessä ilmoitetun mukaiseksi.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.