Moni opiskelija lähtee ulkopaikkakunnalle harjoitteluun tai etäopintojen pariin. Omasta asunnosta ei kuitenkaan haluaisi aina luopua tai kuljettaa kaikkea omaisuutta edestakaisin. Tällöin asunto kannattaakin välivuokrata eteenpäin, jolloin et turhaan maksa vuokraa asunnosta, jota et käytä.

Välivuokraukseen löytyy oma Asuntopörssi, jonne voi jättää ilmoituksen sekä asunnon etsijät, että vuokraajat. Sopimus on aina päävuokralaisen ja välivuokralaisen välinen. Kurkkaa Asuntopörssimme täältä.

Aina ei kaikki kuitenkaan mene kuin Strömsössä. Erityisesti koronatilanteen vuoksi vaihtoja ja harjoitteluja on valitettavasti jouduttu perumaan. Kokosimme muutaman vinkin, miten ongelmatilanteisiin kannattaa varautua etukäteen:

Muistathan aina lähettää kopion sopimuksesta myös PSOAS asuntotoimistoon. Tällöin tiedämme, keneen olla tarvittaessa yhteydessä. Tieto pitää olla myös, mikäli esim. avaimet unohtuvat asuntoon ja tarvitaan vara-avain tai kiinteistönhoitaja paikalle.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.