Vuosina 1966-1971 rakennettu Välkkylä herättää monissa opiskeluaikojen muistoja. Yhdeksän talon kokonaisuudesta uusin lisäys, Villentalo, valmistui 2010 ja uutta Uno tornitaloa suunnitellaan lähivuosille.

Osana PSOASin 50-vuotis juhlavuotta Välkkylän talot ovat saaneet arvoisensa nimet.

Välkkylän on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy. Vuosien varrella perusparannuksia on suunnitellut Sepon jalanjäljissä hänen poikansa Sampo. Ylioppilaantie 4 nimetty nyt Seponpajaksi ja Kajaanintie 40 Sampolaksi.

Moni on kuullut Uuno Välkystä sekä hänen naisystävästään Vienosta. Uunoja ja Vienoja on nähty vuosien varrella useita, sillä näiden kuvitteellisten henkilöiden avulla haluttiin tuoda esille opiskelija-asumisen parantamisen tarvetta menneillä vuosikymmenillä. Ylioppilaantie 10 on nyt nimeltään Uunontupa, Ylioppilaantie 8 Vienola ja Kajaanintie 38 Välkyntorppa.

PSOASilla vuosikymmeniä hallintosihteerinä työskennellyt Ulla Kumpulainen jäi ansaitusti eläkkeelle 2020. Ullan työuraa on nyt kunnioitettu nimeämällä Kajaanintie 32 Kumpulaksi, Kajaanintie 34 Ullankartanoksi ja Kajaanintie 36 Ullanlinnaksi.

Jo aiemmin nimetty Ylioppilaantie 2 on saanut nimensä Vilho ”Ville” Lanton mukaan. Professori Vilho Lantto on tehnyt koko Oulun yliopiston olemassa olon ajan arvokasta työtä opiskelijoiden asuntotilanteen parantamiseksi.

Myös talojen kattoa koristava Välkkylä valokyltti on saanut uuden ilmeen.

Tiesitkö, että Välkkylä ikoni tulee Pro Välkkylä -merkistä? Viivat muistuttavat Välkkylän talojen asettelua ilmaperspektiivistä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.