PSOASin kampanjakasvo Uuno Välkky vietti kesän katse tiukasti tulevaisuudessa. Mies on päättänyt ottaa itseään niskasta kiinni ja muuttaa kaupunkiin, lähemmäksi opiskelupaikkaa.

“Kyllä se on niin, että sitten tulee enemmän käytyä luennoilla. Ja kaveritkin vähän houkuttelevat, on kaikenlaista häppeninkiä tulossa. Urheilemaan ajattelin myös alkaa, kun on tuo pitkänmatkan pyöräily nyt ainoa liikunnallisempi harrastus.”

Istumme keinussa Uunon kotitalon pihamaalla. Uunon äiti leipoo terveyspullia ja keittää kohta kahvit.

“Kesä on mennyt pelaillessa, mitä nyt vähän tuli aurinkoa otettua samalla kun kitkin äidin kasvimaata. Mitään kesätöitähän täältä ei löydy, ellei pääse postinjakajaa tuuraamaan. No, en päässyt.”

Opiskelija-asunnossa asuva ystävä majoitti onneksi Uunon Qstock-viikonlopun ajaksi heinäkuussa, joten kesäfestarit on nyt koettu pitkän kaavan mukaan!

“Palatessani äiti oli kyllä sitä mieltä, että näytin kurjalta kun olin vissiin syönyt niin huonosti. Mutta maanantaina ei enää särkenyt päätäkään.”

Muuttoa suunnitellessa Uunolle heräsi myös ajatus osallistua Vulcanaliaan, joka järjestetään yliopiston avajaisviikolla 10.9. Pitkän linjan opiskelija on vain kuullut hulppeista juhlista.

“Jostain syystä – no, sanotaan nyt että matkustuksellisista syistä – en ole niissä bileissä vielä käynyt. Mutta tänä vuonna menen mukaan. Tästä se lähtee, uusi elämä!”

Onnea matkaan, Uuno.

Teksti: Sirpa VepsäPSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.