PSOASin hallituksessa istuu kaksi asukkaiden edustajaa. Heistä uusimpana on juuri pestinsä aloittanut konetekniikan opiskelija Timo Veijola. Kuten moni muukin hallituksesta, myös Timo on löytänyt tehtäväänsä OYY:n kautta. Lähes koko opiskeluaikansa PSOASin opiskelija-asunnossa asuneena, hän onkin jo ehtinyt tutustua hyvin asukastoimikuntien toimintaan ja odottaa innolla myös tulevaisuuden opiskelija-asuntojen toimintaan vaikuttamista.

Aikoinaan Oulun IB-lukiossa opiskellessaan Timo pääsi katsomaan vierestä, kun Auroraa rakennettiin Mannenkadulle. Nyt suunnitteilla on uusia kohteita, joista tulevat opiskelijat pääsevät nauttimaan. Kaikessa suunnittelussa Timo arvostaa pitkäjänteisyyttä hätäilyn sijaan, vaikka tuloksia ei pääsisi näkemään vielä omien opintojensa aikana.

Hallituksen tehtävä on ajaa säätiön etua. Mikä se etu sitten on? Kaikkea tulee osata katsoa monelta kantilta ja huomioida myös tulevaisuuden muutokset, kuten mahdollinen yliopiston keskustakampus. Opiskelija-asunnoissa asuu sekä lapsiperheitä, että monen ikäisiä yksinasujia. Eiväthän opiskelijat ole pelkästään nuoria. Asukkaiden keskuudesta löytyy varmasti myös monenlaista persoonaa ja harrastajaa, joilla jokaisella on oma näkemyksensä täydellisestä kodista. Toiset arvostavat kuraeteisiä lasten tai lemmikkien varalle, kun toiset taas nauttivat asukkaiden käytössä olevasta tenniskentästä. Asukkaiden edustajana Timon pyrkiikin ottamaan huomioon kaikkien asukkaiden yhteisen hyvän ja hän kuulisi mielellään näistä ideoista ja eritystarpeista mitä asukkailla on saadakseen huomioitua myös erilaisia rajoitteita vain harrastusten lisäksi.

Asukkaiden palvelut

Timo itse innostui viime kesänä hankituista kasvatuslaatikoista.

”Parasta oli aamuisin käydä napsimassa tuoretta ruohosipulia laatikosta ja seurata porkkanoiden kasvua naapurin kanssa”.

Kasvatuslaatikoista selkeästi nautti koko asukkaiden kirjo. Timo kannustaakin kaikkia asukkaita ottamaan selvää, mitä kaikkea PSOAS sekä asukastoimikunnat tarjoavat harrastamiseen. Kuntosalien ja kerhotilojen lisäksi joiltain alueilta lainaan saa kaikenlaista SUP –laudasta lautapeleihin. Jos jotain ei löydy, voi omaa asukastoimikuntaa aina lähestyä ideoilla.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.