PSOAS UNO on koko kaupungissa poikkeuksellinen rakennusurakka kokonsa ja näyttävän sijaintinsa vuoksi. Kuudentoista kerroksen rakentaminen ei ole mikään pikkujuttu, mutta projekti on sujunut mallikkaasti ja kohta ollaankin jo urakan puolivälissä.

Rakennustyöt PSOAS UNOssa etenevät suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti. Kesäkuussa 2023 runkovaihe on edennyt 13. kerrokseen ja rakennus saavuttaa lopullisen 16. kerroksen harjakorkeutensa elokuussa. Tällä hetkellä valmiusaste on 40 %.

“Näin korkeassa talossa urakka etenee mielenkiintoisesti, koska ylimmät kerrokset puuttuvat vielä, mutta alimmissa jo maalataan seiniä ja viimeistellään pintatöitä. Sisäpuolella on silti vielä hommaa, kun suurin osa talotekniikasta ja sisäpuolen pinnoista on vielä tekemättä”, kertoo PSOASin kiinteistöpäällikkö Eerik Junnikkala.

Jos urakka rullaa yhtä sujuvasti loppuun saakka, talo on valmis vuoden 2024 kevättalvella. Tällä hetkellä ollaan sellaisessa herkullisessa vaiheessa, kun valitaan viimeisiä pintamateriaaleja, kuten lattioita, laattoja, seinien värejä ja kaapistoja.

“Toki kaikki koot ja rungot on suunniteltu jo aiemmin, mutta värimaailmat ovat vielä suunnittelupöydällä. Arkkitehtitoimisto Sweco tekee meille ehdotukset, jotka urakoitsija Lapti kilpailuttaa ja lopulliset valinnat tehdään niiden kesken, jotka täyttävät kaikki vaatimuksemme.”

Yhteistiloihin rohkeutta, asuntoihin vaaleaa

Alakerran yhteistiloihin on tulossa rohkeampaa ja värikkäämpää henkeä perinteiseen vuokratalosisustukseen verrattuna. Asunnoissa sen sijaan on neutraalimpaa ja vaaleampaa värimaailmaa, jotta ne sopisivat mahdollisimman hyvin asukkaidensa erilaisiin sisustusmakuihin. Väriä ja rohkeutta voi jokainen asuja tuoda esimerkiksi tekstiileillä ja huonekaluilla.

“Asuntoihin on tulossa vinyylilankkulattiat ja pesuhuoneet tulevat olemaan laattapinnoilla. Asunnot ovat pieniä, joten vaaleat pinnat tuovat niihin tilan tunnetta. Sillä tavalla nykytrendit toki vaikuttavat asuntojen pintoihin, että esimerkiksi kylpyhuoneen seinälaatat ovat isompia”, Junnikkala kertoo.

Materiaalien valinnassa on mietitty ulkonäön lisäksi erityisesti laatua, koska asunnot ovat vaihtuvuuden vuoksi kovalla kulutuksella. Myös materiaalien liukkaus ja puhtaana pitäminen vaikuttavat valintaan.

Rakentamisen aikana ei ole tullut mitään isompia muutoksia ja maailman tilannekin on tasoittunut, eikä tuo enää mietittävää urakkaan. Elokuussa aletaan rakentaa UNOn parkkitaloa, jonka kylkeen tulee jotain hyvin erityistä. Uutisia tästä kannattaa jäädä odottelemaan.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.