Uutta järjestelmää on päästy kokeilemaan jo useassa PSOASin kohteessa. Leanheatin myötä asuntoihin on asennettu anturit, jotka mittaavat huoneiston lämpötilaa jatkuvasti. Järjestelmän tekoäly oppii tiedoista rakennusten termodynamiikan ja säätää lämmitystä sen mukaisesti. Se ottaa huomioon myös sääennusteet ja varautuu niiden mukaisesti lämmitykseen. Näin säästetään kulujen lisäksi myös energiaa ja lisätään asukasviihtyvyyttä. Asunnot, jotka on kytketty Leanheatin järjestelmään, mahdollistavat kaukolämpöyhtiöille 20 % pienemmän energiatarpeen kulutuksen huippuhetkinä. Vähempi energiankulutus tarkoittaa samalla vähemmän hiilidioksidipäästöjä. 

Uuden järjestelmän myötä huomattiin mm. Tellervontiellä lämpötilojen olevan liian alhaisia joten lämmitystä lisättiin.

Viimeisimpänä järjestelmä on otettu käyttöön Tutkijantiellä sekä Tapiontiellä. Helmikuun aikana myös Kalervontie liitetään Leanheatiin.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.