Kaijonharjun asukkaat ovat tämän ja viime viikon aikana ehkä panneet merkille, että talojen ulkoseiniin on kiinnitetty kohdepalveluista kertovia kylttejä.

Jatkossa uudet asukkaat löytävät toivottavasti saunat, pesutuvat ja pyörävarastot aiempaa paremmin. Talojen julkisivuihin on myös ilmestynyt alueen katunimistöä mukailevia Kalevalaisia nimiä, joilla kyseiset talot tulevaisuudessa tunnetaan.

Taloille nimet

Työt liittyvät hankkeeseen, jonka yhteydessä PSOASin kohteita on tarkoitus nimetä ja brändätä. Siinä missä joillain muilla opiskelija-asuntosäätiöillä kaikki talot ovat olleet nimettyjä jo pitkään, on PSOASin taloista puhuttaessa pääsääntöisesti käytetty osoitteita nimien sijaan. Osoitteiden opettelu on uusille työntekijöille työlästä, joten samanlaisia haasteita varmasti on uusilla asukkaillakin, puhumattakaan kaverin luokse vierailulle tulevasta.

Löydettävyys avainasemassa

Kohteiden nimeämisen lisäksi eri talojen ja niissä sijaitsevien kohdepalveluiden löytymistä halutaan helpottaa. Tellervontie 2 Kaijonharjussa on hyvä esimerkki talosta, jossa vielä rakennuksen sisälle päästyäänkin joutuu esimerkiksi saunaa tai kerhohuonetta ensimmäisellä kertaa etsimään tovin. Tapiontiellä taas kaikki talot ovat ulkoisesti enemmän tai vähemmän saman näköisiä ja siksi niiden nimet tuodaan näkyvästi esiin julkisivuihin. Jos kylteillä saadaan vielä rakennuksen ulkoasua piristettyä, on onnistuttu siinä, mitä on tavoiteltu. Meneillään olevan Kaijonharjun lisäksi vastaavaa työtä on tehty jo hiljattain perusparannuksista valmistuneissa Syynimaan taloissa.

Toivottavasti käynnissä oleva brändäyshankkeemme parantaa asukkaidemme asumiskokemusta entisestään. Alkuvuodesta Kaijonharjussa tehdyssä kyselyssä kävi ilmi, että kaikki asukkaat eivät ole edes tietoisia kaikista asuintalonsa kohdepalveluista ja siihen haluamme muutosta. Kuten tähänkin asti, haluamme jatkossakin tarjota asukkaillemme Enemmän Asumista!PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.