Syynimaan luonnonkauniiseen ympäristöön rakennettiin vuosina 1985-1989 perheasuntoja sekä soluasuntoja. Alueen rakentamisen piti päättyä vuonna 1986, kun Kandintie 3 valmistui. Säätiön hallitus linjasi tuolloin, että opiskelija-asuntoja oli jo riittävästi. Päätös ei kuitenkaan pitänyt, vaan uusien opiskelija-asuntojen rakennuttaminen alkoi jo seuraavana vuonna. Nyt Syynimaan alue on perusparannettu kokonaisuudessaan, ja tarjolla on pääasiassa viihtyisiä yksiöitä ja kaksioita.

Vuonna 1981 Suomeen olivat saapuneet ensimmäiset vietnamilaiset venepakolaiset.  Syynimaan valmistuttua myös PSOAS oli mukana pakolaisten kotouttamisessa suomalaiseen yhteiskuntaan Oulun kaupungin kanssa solmitun yhteistyösopimuksen kautta. Tulokkaita majoitettiin Syynimaan alueelle, ja alue saikin aikanaan lisänimen Chinatown.

PSOAS majoittaa edelleen joka puolelta maailmaa tulevia ihmisiä. Tutustu vaihto-oppilaille tarkoitettuihin kohteisiimme! (Englanniksi)


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.