Puurakentamiseen tukeutuva opiskelija-asumisen ideakilpailu Suomen arkkitehtikouluissa järjestettiin 2019 ja tulokset ovat nyt julki. Opiskelijaideakilpailuun osallistuivat maamme arkkitehtikoulujen lisäksi opiskelija-asuntosäätiöt Tampereelta, Helsingistä ja Oulusta, joista jokainen valitsi yhteistyössä kunkin kohdekaupungin kaavoitustoimen kanssa konkreettiset tontit kilpailua varten. Oulussa ideana oli suunnitella uusia vuokra-asuntoja opiskelijoille Linnanmaan Virkakatu 6 tontille. Kilpailun arvovaltaisina yhteistyökumppaneina toimivat ympäristöministeriö ja ARA.

Puumaja vakuutti tuomariston

Ehdotuksia saapui yhteensä 29 kappaletta, joista parhaat palkittiin. Voittajaksi ylsi Silja Suitialan Puumaja, jossa raatia miellyttivät hyvin mitoitetut ja toimivat tilaratkaisut. Voittajasuunnitelmaa kuvailtiin näin: ”Pelkistetyn hallittu, jämäkkä ja raikas. Rakennukset muodostavat selkeästi rajatun korttelin, jossa viihtyisä yhteispiha. Yhteistilojen sijoittelu 1-2.kerrokseen sekä ylimmän kerroksen kattomuodon ja sivukäytävän päällisen hyödyntäminen asuntoparville ovat hyviä ratkaisuja. ”

PSOAS seuraa yliopiston päätöksentekoa tulevaisuuden sijoittumisen suhteen ja se tulee vaikuttamaan hankkeen toteutumiseen.

Kisassa palkitut Tuure Kinnunen, Annika Taipale, Eemeli Nurmi, Hanna Turtinen ja Silja Suitiala.

PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.