PSOAS lanseeraa Ohituskaista-palvelun, joka parantaa asuntojen hakemista ja tarjousten vastaanottamista. Uudistus koskee tutkinto-opiskelijoiden hakulomakkeen kautta laittamia hakemuksia, joihin listataan toiveet ja kriteerit uuden kodin suhteen. Kun asuntoja vapautuu, hakijalle ja muille hakemuksen tehneille tarjotaan ehdolle asuntoa, joka vastaa hakemuksessa määriteltyjä kriteereitä.

Hakijoilla on kaksi päivää aikaa osoittaa kiinnostuksensa asuntoa kohtaan. Hakijoista se, joka parhaiten täyttää asukasvalinnan kriteerit ja on siten Ohituskaistalla ensimmäisenä, saa virallisen tarjouksen. Mikäli hän ei kyseistä asuntoa ota, tarjotaan sitä Ohituskaistalla seuraavalle. Ne hakijat, jotka eivät saaneet asuntotarjousta, siirtyvät odottamaan seuraavaa ehdotusta. Ehdotuksia tulee sitä mukaa, kun sopivia asuntoja vapautuu. Siksi ei kannatakaan rajata hakemuksessa liian tarkasti vaihtoehtojaan.

Ohituskaista on aiempaa parempi tapa seurata vapautuvia asuntoja. Jonossa päästään etenemään nopeammin, kun asuntoja ei enää tarjota vain yhdelle hakijalle kerrallaan. Siksi Ohituskaista on aiempaa tarjoamisen tapaa oikeudenmukaisempi, kun asunnot menevät niille aktiivisille hakijoille, joilla on todellinen tarve. Se on myös läpinäkyvämpää, sillä hakija saa tiedon kaikista niistä vapautuvista asunnoista, jotka vastaavat hänen toiveitaan.

Katso Asumisoppaan ohjeet Ohituskaistan käyttöön.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.