Hei alakoululainen, miten ajattelit opiskelijana asua?

Nyt olisi käyttöä tulevaisuuden näyttävälle kristallipallolle.

PSOAS on tällä hetkellä mukana monessa opiskelija-asumisen tulevaisuutta hahmottelevassa hankkeessa. Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n Innovoi-hankkeessa mietitään ja innostutaan tulevaisuuden opiskelija-asumisesta. Sain alkuvuodesta osallistua hankkeen kiinteistöryhmän työpajaan ja ilo oli huomata kuinka iloisen auringon alla tulevaisuutta hahmotellaan. Näkemäni perusteella opiskelija-asumista tarjoavat säätiöt uskaltavat kehittää ja kokeilla sekä haluavat erottautua edukseen.

Työpajassa kokosimme ajatuksia ja jaoimme tehtäviä seuraaville kuukausille. Valitettavasti, kuten monesti muutenkin, arjen rutiinit ja askareet tallaavat innovaatiotyön alleen. On aivan totta, ettei uuden kehittämiselle ja miettimiselle ole tilaa, ellei sitä tietoisesti tee! Onneksi monet muutkin ovat rohkaistuneet aloittamaan ja tekemään! Saamme olla esimeriksi yhdessä Oulun kaupungin ja Yliopistokiinteistöjen kanssa mukana Kaijonharjun aluekehityksessä. Yliopiston, Kaijonharjun ja Syyninmaan alue on meille tärkeä ja ammattikorkeakoulun siirtopäätöksen myötä alueen merkitys tulee vain kasvamaan. PSOAS:n strategiatyö on siis myös käynnissä ja uudesta suunnitteluohjeistuksestakin on jo kolmas versio työn alla.

Tutkitun tiedon avulla eteenpäin

Tulevaisuuden suunnitelmien pohjana meillä on käytettävissä yhteistyökumppaneiden ja muiden toimijoiden tekemiä hyviä tutkimuksia ja selvityksiä, asukkaidemme tekemiä ehdotuksia ja huomioita sekä hallintoelimissämme olevien ammattitaitoa. Näiden pohjalta hahmottelemme tulevaisuuden suuntaviivoja ja askelmerkkejä.

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan: kiinteistötekniikan, laitteiden ja varusteiden kehitys on hurjaa ja segmentoituminen näyttää voimistuvan. Tulevaisuudessa osa opiskelijoista halunnee asua tornissa, osa jurtassa ja jotkut yhteisöllisesti tai yksin.

Koulu, koti ja työskentelytilat muuttavat muotoaan virtuaalisen maailman vyöryessä olohuoneisiin ja hologrammien luennoille tai kokouksiin. Tässä muutoksessa mekin olemme mukana ja hahmottelemme jo nyt mm. kiinteistöjä sähköautojen latauspisteitä varten, sähköisten lukituksien monikäyttöä, polkupyörien lainaustoimintaa, huoneistojen muunneltavuutta ja lukemattomia muita teemoja.

Mitä villejä ajatuksia ja toiveita sinulla on tulevaisuuden asumiseen liittyen?

Kuulisin ja lukisin mielelläni ajatuksiasi, toiveitasi ja ideoitasi tulevaisuuden opiskelija-asumisen tarpeista ja haaveista. Hankevaiheen suunnittelut tulevaisuuden perusparannus- ja uudisrakennushankkeista käynnistyvät ja pyörivät tämän tästä, joten aina on oikea aika vaikuttaa!

Mukavaa kevättä toivottaen, LeenaPSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.