PSOASin uusi talouspäällikkö ja rahakirstun vartija on Antti Tumelius, joka on juuri aloittanut työnsä asuntotoimistollamme intoa puhkuen. Aiemmin energia-alalla työskennellyt Antti haluaa pitää PSOASin asuntojen hintatason tulevaisuudessakin edullisena ja edistää energiatehokkaampaa opiskelija-asumista. Antti on Oulun yliopiston Kauppakorkeakoulun kasvatti ja entinen PSOASin asukas.

Opiskelijaelämä lähellä sydäntä

Antin päätös PSOASille hakemisesta syntyi opiskelijajärjestötaustan kautta. Hän oli opintojensa aikana mukana useissa järjestöissä kuten Finanssissa, AIESEC:ssä ja Ylioppilaskunnassa. ”Halu vaikuttaa opiskelijaelämään on säilynyt opintoaikojen yli ja tilaisuus hyödyntää omaa ammattitaitoa paremman opiskelija-asumisen edistämiseksi teki työnhakupäätöksestä lopulta helpon. PSOAS vaikutti lisäksi mielekkäältä työpaikalta ja lämminhenkiseltä työyhteisöltä”, summaa Antti työnhakunsa taustoja.

Tuore talouspäällikkö tuntee olevansa erittäin tervetullut uuteen työpaikkaansa ja kokee, että työkaverit ovat motivoituneita ja osaavia omissa tehtävissään. Työn ulkopuolella Antin elämä pyörii muun muassa perheen sekä pyöräily- ja lenkkeilyharrastusten ympärillä.

Tulevaisuudessa palveluiden ja erilaisten kohteiden kirjo laajenee

Opiskelija-asuminen on jatkuvassa muutoksessa ja PSOAS uudistaa kiinteistöjään aktiivisesti. Uudistustarpeet tulevat kiinteistöjen normaalin kunnossapidon lisäksi opiskelijoiden arkipäivän tarpeista. ”Katto pään päällä ja edullinen vuokra eivät yksistään riitä, vaan nykyään opiskelijat arvostavat myös esimerkiksi nopeaa nettiyhteyttä, hyviä harrastusmahdollisuuksia ja yhteisöllisyyttä asuinympäristöissä. Näkisin, että tulevaisuudessa tämä tarpeiden kirjo vain laajenee, mikä luo meille päin kannustimia kehittää entistään monipuolisempia kohdepalveluita ja mielenkiintoisempia asuinkohteita. Uudistuksissa täytyy kuitenkin muistaa edetä maltillisesti, jotta ne eivät kasvattaisi asumisen kustannuksia merkittävästi”, kertoo Antti tulevaisuuden näkymistä.

PSOASin kauas kantava vastuu

PSOASin vastuu opiskelija-asumisesta ulottuu Antin mielestä myös yhteiskunnalliselle tasolle, missä PSOASilla on kiinteistökannan kehittämisen kautta mahdollisuus vaikuttaa opiskelija-asumisen ympäristökuormitukseen. ”Haluan viedä opiskelija-asumista ympäristöystävällisempään suuntaan siten, että kiinteistömme ovat energiatehokkaita ja asukkaamme valistuneita ympäristöasioista. Tämä on pitkällä aikavälillä paitsi eettisesti fiksua myös taloudellisesti järkevää. Tähän suuntaan päästään esimerkiksi uusilla energiantuotantoratkaisuilla, mittaustietoa hyödyntämällä sekä arkipäivän pienillä ympäristöteoilla. Onneksi opiskelijat ovat fiksua porukkaa, joten yhteen hiileen puhaltamalla päästään jo pitkälle. Ympäristönkin kannalta on parempi puhaltaa yhteen hiileen kuin useampaan”, naureskelee Antti.

Antti paneutuu työtehtäviinsä kovalla tarmolla ja toivotammekin uudelle talouspäälliköllemme antoisia työvuosia opiskelija-asumisen kehittämisen parissa!


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.