Ravintola Reidar perustettiin vuonna 1979 korvaamaan Välkkylän alueella toimintansa lopettanutta Ravintola Monttua.

Reidar kehittyi 1970-luvulla erittäin suosituksi oululaisnuorten illanviettopaikaksi. Ohjelma piti sisällään monipuolisesti musiikkia, diskoiltoja ja torstaisin yhteislauluiltoja. Lauluiltojen meno oli monesti sen verran vetreä, että perjantain aamuluennot saattoivat jäädä väliin.

Ravintolaan Reidariin eli kotoisammin ”Reikkuun” jonot venyivät usein pitkiksi, keskellä viikkoakin. Jonoissa oli tiivis tunnelma ja moni löysi elämänkumppaninsankin jonottaessaan tuntikausia pakkasessa diskoiltaan. Kesäisin jonotuksen vältti kätevästi astumalla matalan aidan yli suoraan kesäpatiolle ja sieltä sisätiloihin. Tästä eivät tietenkään järjestyksenvalvojat pitäneet, ja välistä he yrittivätkin estää tällaiset laittomuudet.

Opiskelijajärjestöjen juhlissa soitti usein nimekkäitäkin bändejä. Kesäisin opiskelijaelämän hiljennyttyä paikka omaksui Rauhalassa sijainneen hieman “kesäleskimäisen” tyylin; oli tanssiorkestereita ja jopa striptease-esityksiä. Kaikki keinot olivat sallittuja, jotta matkalaiset saatiin ohjattua moottoritieltä Välkkylän kesähotelliin.

Päivällä ravintola toimi Välkkylässä asuvien ja Kontinkankaalla opiskelevien lounaspaikkana. Joskus lounas saattoi venähtää pitkäksi, ja Reikun iltaohjelma tempaisi opiskelijanuoret mukaansa.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.