PSOAS haluaa tarjota jatkossakin laadukasta asumista opiskelijaystävälliseen hintaan. Tärkeä laatukriteeri asukkaille on luonnollisesti asunnon kunto. Siinä missä joitain vanhempia rakennuksia peruskorjataan laajemmin, on toisiin tarvetta ainoastaan huoneistojen päivitykselle. Näitä viihtyvyyskorjauksia on kokeiltu onnistuneesti esimerkiksi Kaijonharjun ja Linnanmaan alueilla.

Pyysimme asukkaitamme vastaamaan huoneistojen viihtyvyyskorjauksiin liittyvään kyselyyn. Lyhyessä ajassa vastauksia saapuikin lähes 1400, mistä kiitämme suuresti. Näitä vastauksia hyödynnetään jatkossa viihtyvyyskorjauksien suunnittelussa.

Kyselyn perusteella tärkein elementti asunnossa on sen keittiö. Sekä kodinkoneiden että pintojen siisteys nousi kyselyssä tärkeimmäksi. Heti perässä tulivat kylpyhuoneen pinnat ja kalusteet.

Asunnon värimaailma sekä lattioiden ja seinien pinnat ovat myös tärkeitä asunnon valinnassa. Sen sijaan pienemmät yksityiskohdat, kuten vaatekaapit, verhotangot sekä suihkuseinät eivät nouse yhtä tärkeiksi.

Kalervontien perheasunto sai viihtyvyyskorjauksessa uutta pintaa.

Katso tarkemmat kyselyn tulokset täältä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.