Toppila-Rajakylän asukastoimikunta on juuri pitänyt syksyn ensimmäisen asukaskokouksen. Syksyn myötä alueille on muuttanut reilusti uusia opiskelijoita, joita ajatellen järjestettiin myös yhteiset grillibileet. Grillaus on selkeästi kiinnostanut asukkaita, sillä ennakkoilmoittautuneita oli jopa 52. ”Laskimme, että paikan päällä kävi samanaikaisesti ainakin 40 asukasta pyörähtämässä” kertoo asukastoimikunnan puheenjohtaja Siru-Säde Liljeqvist. ”Jotkut käyvät nopeasti katsomassa meininkiä ja osa jää pidemmäksi aikaa tutustumaan.”

Siru-Säde on itsekin tutustunut naapureihinsa samankaltaisissa grillibileissä vuosi taaksepäin ja saanut siitä kipinän lähteä mukaan toimintaan. ”Olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta mm. opiskelijajärjestöissä, mutta siihen ei ole tullut lähdettyä. Toiminta asukastoimikunnassa on samankaltaista, mutta ilman vastuuta esimerkiksi rahankeruusta. PSOAS järjestää vuosittaisen budjetin ja saamme päättää, miten sen käytämme. Tavallaan meille jää vain hauska osuus ilman suurempia paineita.”

Toppila-Rajakylän asukastoimikunnan puheenjohtaja Siru-Säde Liljeqvist kertoi kokemuksistaan.

Viimeksi vuosibudjetin käyttö oli helppo päättää, sillä asukkaat halusivat panostaa alueen kuntosaliin. PSOAS tuli kuitenkin paljon vastaan sen kunnostuksessa, joten rahaa jäi myös muuhun. Seuraavaksi suunnitteilla on toivottu asukkaiden keilausilta. Aiemmin on järjestetty muutakin yhteistä aktiviteettia, kuten juhlia, minigolfia ja sulkapalloa. Siru-Säde kertookin tutustuneensa moniin ihmisiin näiden aktiviteettien kautta ja pitää sitä tärkeänä osana opiskelijakokemusta. Hän kannustaa myös muita rohkeasti mukaan. Erityisesti mukaan kaivataan asukkaita myös Rajakylästä, joka kuuluu samaan asukastoimikuntaan.

Asukastoimikunta ylläpitää myös yhteisiä tiloja, kuten kerhohuonetta. ”Seuraavaksi olisi tavoitteena saada kerhohuoneen projektori toimimaan, jotta voidaan järjestää leffailtoja.” Myös Paalikadun verstas on suosittu, sillä sieltä löytyy monia työkaluja, joita ei jokaisen omasta kaapista löydy. Verstaalla voi tehdä puutöitä tai vaikka huoltaa polkupyörää. 

Siru-Säde muistuttaa, että yksin ei esim. grillibileitä pysty järjestämään, vaan toimintaan kaivataan useita innokkaita tekijöitä. Monilla alueilla syksyn asukaskokoukset ovat vasta tulossa, eli toimintaan kannattaa lähteä mukaan avoimin mielin. Toimikuntien jäsenille voi myös käydä esittämässä toiveita tulevalle vuodelle.

PSOASin asukasisännoitsijän Matti Rimpisen mukaan monilla alueilla asukastoimikunnan toiminta on hyvin aktiivista. Sen sijaan Toivoniemessä sekä Alppilassa ei ole toimivaa asukastoimikuntaa tällä hetkellä. Näillä alueilla asukaskokous kutsutaan koolle loka-marraskuussa. Uusien toimikuntien järjestyessä toiminnan voi aloittaa heti ja käyttää tämän vuoden käyttämättä jääneet määrärahat hankintoihin ja tapahtumiin.

Paalikatu 14 verstaasta löytyy työkaluja asukkaiden käyttöön.

PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.