PSOASin asukkaana kotisi vuokraan kuuluu DNA:n toimittama DNA Netti Perusnopeus 100M. Hyödynnä nämä viisi DNA:n nettivinkkiä, niin kotisi netti pelittää sekä langallisesti että WiFi-verkossa sutjakkaasti.

 1. WiFi-modeemin laatu ja ikä

  Teknologia kehittyy ja verkkoliikenne kasvaa nopeasti, eikä iäkäs tai huonolaatuinen modeemi pysy kehityksen mukana ja tue samoja ominaisuuksia tai nopeuksia kuin nettiin yhdistetyt laitteet, kuten läppärit. Yli 4 vuotta vanha modeemivanhus kannattaa siis päästää eläkkeelle.

 2. Nettijohdon laatu

  Huonokuntoinen tai rikkinäinen nettijohto voi vaikuttaa nettiyhteyden nopeuteen ja laatuun. Kannattaa myös tarkistaa, että käyttämäsi nettijohto tukee käytössäsi olevan netin nopeutta.

 3. WiFi-modeemin ja WiFiin yhdistetyn laitteen välinen etäisyys

  Mitä kauempana modeemi on laitteesta, jolla nettiä käytetään, sitä heikomman WiFi-signaalin laite saa. Siksi WiFi-modeemi kannattaa sijoittaa mahdollisimman keskeiselle paikalle, jotta WiFi kantaa mahdollisimman laajalle alueelle.

 4. Häiriötä aiheuttavat laitteet

  Muiden laitteiden langattomat signaalit voivat häiritä WiFi-verkkoa, jolloin nettiyhteys hidastuu. Älä siis sijoita WiFi-modeemia häiriötä aiheuttavien laitteiden (esim. mikroaaltouuni) lähelle.

 5. Yhdistettyjen laitteiden määrä

  Jos olet yhdistänyt nettiin liian monta laitetta suhteessa liittymän nopeuteen, se vaikuttaa nopeuteen, jonka mikäkin laite voi vastaanottaa. Suosittelemme joko yhdistämään nettiin vähemmän laitteita samanaikaisesti tai nostamaan netin nopeutta.

Etkö ole vielä ottanut käyttöön kotisi vuokraan kuuluvaa DNA Nettiä tai tarvitsetko vielä vauhdikkaampaa nopeutta?

DNA Netin käyttöönotto tai nopeuden nosto alkaa liittymän aktivoinnista. Se onnistuu parilla klikkauksella netissä dna.fi/psoas, missä tahansa DNA Kaupassa tai soittamalla DNA Myyntipalvelun maksuttomaan numeroon 0800 550 044 (ma-pe 9-20, la 10-16).


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.